Roland restaureert en schildert al heel zijn leven, maar botst op een grote verrassing tijdens zijn meest recente restauratiewerk.
Volledig scherm
PREMIUM
Roland restaureert en schildert al heel zijn leven, maar botst op een grote verrassing tijdens zijn meest recente restauratiewerk. © Mine Dalemans

Schilder Roland (74) restaureert portret en ontdekt dat hij zélf band met de kunstenaar heeft: “Plots zag ik de signatuur en wist ik het”

Nieuwerkerken/Sint-TruidenAl heel zijn leven schildert en restaureert Roland Sauwens (74) uit Nieuwerkerken allerhande werken, en toch valt nu, bij zijn zoveelste restauratieproject, zijn mond open van verbazing. Die opdracht kreeg hij door via de heemkundige kring van de gemeente, zónder dat Roland op voorhand wist wie de schilder van het toegetakelde schilderij was. Die persoon blijkt nu zeer belangrijk in het leven van Roland zelf geweest te zijn.

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Tennisclub Leopold viert 100-jarig bestaan met reünie, podcast en festival: “Sommige leden hebben zelfs overgrootouders die hier nog tennisten”
  Sint-Truiden

  Tennisclub Leopold viert 100-jarig bestaan met reünie, podcast en festival: “Sommige leden hebben zelfs overgroot­ou­ders die hier nog tennisten”

  Honderden ex-leden, ex-voorzitters, huidige leden en sympathisanten van de Truiense tennisclub Leopold vierden afgelopen weekend het 100-jarig bestaan van de club. “We noemen onze viering 100 jaar De Piste als verwijzing naar de geweldige geschiedenis van de club en de plek waar alles voor ons begon", vertelt voorzitter Kris Peters. “Maar we zijn nog lang niet klaar met vieren: in september vieren we onze verjaardag écht met festival Grand Slam Legends.”
 3. 22-jarige Hasselaar die urenlang tegen zijn wil vastgehouden werd, nu ook gearresteerd: “BB gun, kogelwerend vest en restanten van drugs in appartement gevonden”
  Hasselt

  22-jarige Hasselaar die urenlang tegen zijn wil vastgehou­den werd, nu ook gearres­teerd: “BB gun, kogelwe­rend vest en restanten van drugs in apparte­ment gevonden”

  De 22-jarige man uit Hasselt, waarvan dinsdagochtend werd gedacht dat hij tegen zijn wil werd vastgehouden door een 23-jarige man uit Maaseik, is nu zelf ook gearresteerd. Volgens het Parket van Limburg werd er bezwarend materiaal aangetroffen in het appartement in centrum Hasselt waar de feiten zich voordeden. Er werd een BB gun, een kogelwerend vest en restanten van drugs aangetroffen.