Christophe Cox uit Nieuwerkerken is het trotse baasje van reuzehamsterrat én winnaar van de gouden medaille Magawa.
Volledig scherm
PREMIUM
Christophe Cox uit Nieuwerkerken is het trotse baasje van reuzehamsterrat én winnaar van de gouden medaille Magawa. © Apopo

Nieuwerkerkenaar Christophe Cox leidt al twintig jaar landmijnratten op in Afrika: “Ambitie om levens te redden is er nog altijd”

Christophe Cox uit Nieuwerkerken is het trotse baasje van Magawa, de eerste rat die een gouden medaille van dierenwelzijnsorganisatie PDSA bemachtigt. De Limburger woont ondertussen al meer dan twintig jaar in Afrika, waar hij als algemeen directeur van Apopo reuzenhamsterratten opleidt tot landmijnspeurders.

 1. Tom voerde met zijn bedrijf 1,3 miljoen mondmaskers in, maar riskeert nu boete voor gebrek aan label: “Toen was er nog niet eens een duidelijke wetgeving”

  Tom voerde met zijn bedrijf 1,3 miljoen mondmas­kers in, maar riskeert nu boete voor gebrek aan label: “Toen was er nog niet eens een duidelijke wetgeving”

  Tom Gemels, generaal manager van X Freight Solutions, is in alle staten. De Truienaar verdeelde aan het begin van de lockdown 1,3 miljoen mondmaskers en voorzag er ook heel wat hulpdiensten van, gratis. Nu moet hij een zaak aanspannen tegen de Belgische Staat nadat hij beschuldigd werd van import van mondmaskers zonder juist label.
 2. Sint-Truiden houdt pakkende herdenking voor coronaslachtoffers: “Te veel mensen zijn gestorven zonder afscheid te kunnen nemen”
  PREMIUM

  Sint-Trui­den houdt pakkende herdenking voor corona­slacht­of­fers: “Te veel mensen zijn gestorven zonder afscheid te kunnen nemen”

  Zondagvoormiddag vond in de Truiense Rozentuin van Domein ‘t Speelof het herdenkingsmoment ‘Vergeet Mij Niet' plaats. Er werd stilgestaan bij de tientallen coronaslachtoffers in Zuid-Limburg. Het werd een pakkende herdenking met enkele ontroerende lezingen. Meteen werd door de stad ook een stilteplek geopend in de tuin, waar mensen hun verdriet een plaats kunnen geven.
 1. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond

 2. Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is
  Play

  Je rug helemaal plooien of je nek 180 graden draaien: deze man doet alsof het niets is