Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © bob moors

Nieuwerkerkenaar (57) riskeert boete voor bezit van vogelkooi

Een 57-jarige man uit Nieuwerkerken riskeert een boete van 800 euro te moeten betalen omwille van het bezit van een ‘vangmolen’ waarmee je vogels kan vangen. “Ik heb dat kooitje overgenomen van een overleden vriend en nooit gebruikt”, legde de vijftiger uit. 

 1. Vier coronapatiënten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius
  Tongeren

  Vier coronapa­tiën­ten op afdeling intensieve zorg AZ Vesalius

  In het AZ Vesalius in Tongeren liggen momenteel vier coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Dat blijkt uit de laatste cijfers. In totaal zijn er 9 bedden voorzien voor die patiënten, dus er is zeker nog marge. Het ziekenhuis telt in totaal 326 bedden, waarvan er 22 bezet zijn door coronapatiënten. In de eerste piek tijdens het voorjaar lagen er maximaal 8 coronapatiënten op de afdeling intensieve zorg. Het maximumaantal wat coronapatiënten betreft in het hele ziekenhuis bedroeg toen 68.
 1. De coronacijfers in Nieuwerkerken van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Nieuwerker­ken van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Nieuwerkerken minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 9. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Nieuwerkerken komt dat getal nu op 129 te liggen. Nieuwerkerken heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
  Hasselt

  Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

  Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.