Lauranne en Daan startten twee jaar geleden een belevingsboerderij bij het landbouwbedrijf van Daans vader.
Volledig scherm
PREMIUM
Lauranne en Daan startten twee jaar geleden een belevingsboerderij bij het landbouwbedrijf van Daans vader. © Borgerhoff

Limburgse landbouwbedrijven gooien hun deuren open op Dag van de Landbouw: “Prachtige sector maar de vele regeltjes maken het ons niet eenvoudig”

NieuwerkerkenDe derde zondag van september hebben we naar jaarlijkse gewoonte een vaste afspraak op de Dag van de Landbouw. 11 Limburgse boerderijen gooien dit jaar hun deuren open en geven een kijkje achter de schermen van hun landbouwbedrijf. Wij gingen een kijkje nemen op natuur- en belevingsboerderij Hoeve op den Mierhoop in Wijer. “Van een simpele fakkeltocht zijn we uitgegroeid naar een hele belevingsboerderij met alles erop en eraan”, klinkt het.

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?