Jan Sampermans (links), kunstenaar Tom Herck (midden) en Tom Sampermans (rechts) tonen de gloednieuwe illustratiewerken boven de producten van het tuincentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Sampermans (links), kunstenaar Tom Herck (midden) en Tom Sampermans (rechts) tonen de gloednieuwe illustratiewerken boven de producten van het tuincentrum. © Sampermans

Kunstenaar Tom Herck fleurt nieuwe locatie van bloemen- en tuincentrum Sampermans op: “Mensen moeten kunst laagdrempelig kunnen beleven”

Nieuwerkerken130 lopende meter aan handgemaakte illustraties van kunstenaar Tom Herck: dat is waar bloemen- en tuincentrum Sampermans in Nieuwerkerken nu, aan het begin van de lente, mee uitpakt. Zo fleuren de illustraties niet enkel de gloednieuwe winkel van het familiebedrijf extra op, maar brengen ze kunst ook in vreemde tijden tot bij de mensen. “Zonder reservatie kunnen klanten hier tussen de bloemen en planten van de illustraties genieten. Het hoeft niet altijd een galerij te zijn.”

 1. Op agressiecursus na vuistslag aan agent
  ZOUTLEEUW

  Op agressie­cur­sus na vuistslag aan agent

  Een twintiger uit Geetbets moet een cursus agressiebeheersing volgen nadat hij een inspecteur een vuistslag in het aangezicht gaf. Marco H. verloor op 18 juni 2019 de pedalen tijdens familietumult in Zoutleeuw. Een agent die tussenbeide kwam, moest het onderspit delven. Omdat H. nog een gunstig strafregister heeft en pas vader is geworden kon de rechtbank zich vinden in een milde straf. De twintiger kreeg de opschorting onder voorwaarden.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek