Aleksandra (54) verhuisde in de jaren negentig naar Limburg, om er samen met haar nieuwe geliefde te wonen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aleksandra (54) verhuisde in de jaren negentig naar Limburg, om er samen met haar nieuwe geliefde te wonen. © Karolien Coenen

Aleksandra (54) brengt boek uit over hoe ze Rusland verliet voor Limburgse liefde: “Ik wist meteen dat ik mijn hele leven met Maurice zou delen”

NieuwerkerkenVan het Russische Sint-Petersburg naar het Limburgse Nieuwerkerken, omdat ze via briefwisseling haar hart verloor aan een hobby-landbouwer: het overkwam Aleksandra Boltovskaja (54) zo’n twintig jaar geleden. Al die tijd hield Aleksandra over haar nieuwe liefde en leven een dagboek bij. Die gevoelens deelt de geworden Nieuwerkerkenaar nu in haar eerste boek. “Een nieuw leven starten vraagt energie, maar ik wil aan mensen tonen dat schijven wel kan helpen om alles op een rij te zetten.”

 1. Kunstenaar Tom Herck fleurt nieuwe locatie van bloemen- en tuincentrum Sampermans op: “Mensen moeten kunst laagdrempelig kunnen beleven”
  PREMIUM
  Nieuwerkerken

  Kunstenaar Tom Herck fleurt nieuwe locatie van bloemen- en tuincen­trum Sampermans op: “Mensen moeten kunst laagdrempe­lig kunnen beleven”

  130 lopende meter aan handgemaakte illustraties van kunstenaar Tom Herck: dat is waar bloemen- en tuincentrum Sampermans in Nieuwerkerken nu, aan het begin van de lente, mee uitpakt. Zo fleuren de illustraties niet enkel de gloednieuwe winkel van het familiebedrijf extra op, maar brengen ze kunst ook in vreemde tijden tot bij de mensen. “Zonder reservatie kunnen klanten hier tussen de bloemen en planten van de illustraties genieten. Het hoeft niet altijd een galerij te zijn.”
 1. “Wij zijn nog lang niet aan het einde van deze gevaarlijke periode”: drie Limburgse fruittelers schatten schade van late winterprik op bloesems in
  PREMIUM
  Sint-Truiden/Borgloon/Heusden-Zolder

  “Wij zijn nog lang niet aan het einde van deze gevaarlij­ke periode”: drie Limburgse fruitte­lers schatten schade van late winterprik op bloesems in

  De plotse sneeuw is voor heel wat gezinnen een zorgeloze bezigheid tijdens de paasvakantie, maar niet voor de Limburgse fruittelers. Zij houden zich ook de komende nachten nog klaar om de bloesems met vuurpotten en -kanonnen te beschermen. “Pas later zullen we de schade kunnen zien. En die mogen we zeker verwachten", waarschuwt de Truiense fruitteler Piet Porreye alvast. Wij wierpen bij drie Limburgse fruittelers een blik achter de schermen tijdens deze late winterprik.
 1. Aangrijpend: paard Peyo troost kankerpatiënten
  Play

  Aangrij­pend: paard Peyo troost kankerpa­tiën­ten

 2. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief