Boer Karel in 2021 nog tussen zijn peren, toen er niets aan de hand was.
Volledig scherm
Boer Karel in 2021 nog tussen zijn peren, toen er niets aan de hand was. © Fruitsnacks

120 ton (!) peren moet noodgedwongen blijven hangen: “Te duur om te koelen”

NieuwerkekenBij Fruitsnacks in Nieuwerkerken hakt de energiecrisis er snoeihard in. Het bedrijf communiceert dat ze maar liefst 120 ton aan Conference peren laten hangen, omdat het koelen ervan té duur zal zijn. “Met héél veel pijn in het hart", zegt de familie Paesmans. De oorlog en de recente droogte waren al zware klappen, maar met de energieprijzen komt daar nog een dreun bovenop.

 1. Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehonderd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootouders, maar dan....?”
  PREMIUM
  Limburg

  Nu officieel, acht Limburgse crèches sluiten de deuren. Tweehon­derd kindjes op straat: “Zoontje kan twee dagen naar grootou­ders, maar dan....?”

  De acht Limburgse crèches van Vzw Rheia en vzw Hera sluiten definitief de deuren. Dat laat de crisismanager weten in een mail aan alle ouders. Meer dan 200 kinderen moeten zo definitief op zoek naar een alternatief. Vanavond bij de crisisvergadering krijgt iedereen uitleg over wat de mogelijke alternatieven zijn. “De vzw mag hier niet zomaar mee wegkomen", vindt Kim Schuurmans, één van de vele bezorgde mama’s.
 2. Sint-Truiden gaat in gesprek over bancontact cashpunt na klachten van inwoners: “Meer discretie, properheid en kleinere geldsommen”
  Sint-Truiden

  Sint-Trui­den gaat in gesprek over bancontact cashpunt na klachten van inwoners: “Meer discretie, properheid en kleinere geldsommen”

  Sinds enkele maanden kunnen Truienaren geld afhalen bij een bancontact cashpunt op de Grote Markt van Sint-Truiden. Dat is een bankneutrale geldautomaat, maar dat concept sloeg niet meteen aan. Inwoners zien er ook heel wat problemen in: de automaten worden als moeilijk in gebruik, onveilig en vuil ervaren. Daarom ging het lokaal bestuur in gesprek met vertegenwoordigers van Batopin, het bedrijf achter de automaten.