Veerle Poelmans en Bart Van der Velde: op enkele dagen tijd kondigen ze elk hun afscheid aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Veerle Poelmans en Bart Van der Velde: op enkele dagen tijd kondigen ze elk hun afscheid aan. © Gemeente Niel

Wat is er aan de hand in het Nielse gemeentebestuur? Paar dagen na schepen kondigt ook technisch directeur afscheid aan

NielWat is er aan de hand in het Nielse gemeentebestuur? Nadat eerder al schepen Bart Van der Velde (Open Vld) zijn ontslag aankondigde, heeft nu ook algemeen directeur Veerle Poelmans bekendgemaakt dat ze eind september afscheid neemt. “Deze ontslagen bevestigen dat er een fundamenteel probleem leeft binnen de gemeentelijke organisatie”, luidt het bij oppositiepartij Vooruit-Groen, dat aanstuurt op een grondige doorlichting.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Oppositie vraagt ontslag van schepen Bart Van der Velde (Open Vld) na herhaaldelijke procedurefouten: “Minstens een schijn van partijdigheid gewekt”
  PREMIUM
  Niel

  Oppositie vraagt ontslag van schepen Bart Van der Velde (Open Vld) na herhaalde­lij­ke procedure­fou­ten: “Minstens een schijn van partijdig­heid gewekt”

  Schepen Bart Van der Velde (Open Vld) ligt onder vuur na een vooronderzoek dat Audit Vlaanderen heeft uitgevoerd bij de gemeente Niel. Daaruit blijkt dat er procedurefouten zijn gemaakt bij het toekennen van opdrachten aan het consultancybureau Trifinance, waar Van der Velde sinds mei 2018 werkzaam is. Oppositiepartijen Sp.a-Groen en CD&V tillen zwaar aan de fouten en vragen het ontslag van de schepen. “De wet op de overheidsopdrachten is systematisch overtreden, de rechten van de gemeenteraad zijn meermaals fundamenteel geschonden en er is minstens een schijn van partijdigheid gewekt”, klinkt het. “Er is geen enkel bewijs van mogelijke belangenvermenging te vinden”, zegt Van der Velde zelf. “Ik heb altijd het algemeen belang gediend.” Open Vld en coalitiepartner N-VA blijven de schepen steunen.