Het vaccinatiecentrum RupeLaar.
Volledig scherm
Het vaccinatiecentrum RupeLaar. © Benoit De Freine

Vaccinatiecentrum deelt opnieuw 9.000 eerste prikjes uit

Rupelstreek/AartselaarDe vaccinatiecampagne in de zone RupeLaar loopt als een trein. Volgende week wordt er zelfs vijf dagen gevaccineerd.

 1. Urbain (74) mag voor het eerst sinds 1974 niet afreizen naar de Olympische Spelen: “Op tv kijken is lang niet hetzelfde”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Urbain (74) mag voor het eerst sinds 1974 niet afreizen naar de Olympische Spelen: “Op tv kijken is lang niet hetzelfde”

  Geen Olympische Spelen zonder sportfanaat Urbain Celis (74) in de tribunes. De Aartselarenaar heeft er al elf Olympische zomerspelen opzitten en zou normaal gezien nu ook in Japan zitten om daar op de eerste rij te zitten als er sportgeschiedenis wordt geschreven. Alleen heeft de coronapandemie daar een stokje voor gestoken: het IOC heeft dit voorjaar beslist om de Spelen, die vrijdag officieel van start gaan, achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. “Ik zal alles nu zoals iedereen op tv moeten volgen”, zegt de man die onder meer de triomfen van Nadia Comaneci, Michael Phelps en Carl Lewis vanop de eerste rij heeft bijgewoond.
 1. Jeugdbrandweer krijgt pas twee dagen vooraf te horen dat ze niet mag deelnemen aan 21 juli-defilé: “We leefden er al weken naartoe”
  PREMIUM
  Boom/Ieper/Eeklo/Kruibeke/Stekene

  Jeugdbrand­weer krijgt pas twee dagen vooraf te horen dat ze niet mag deelnemen aan 21 ju­li-de­filé: “We leefden er al weken naartoe”

  Geen nationale feestdag zonder militair en civiel defilé. Maar deze keer hoef je daarbij niet te zoeken naar de cadetten van de Jeugdbrandweer. Zij kregen maandagavond, amper twee dagen op voorhand, een bericht van de FOD Binnenlandse Zaken dat ze niet mogen deelnemen. “Uit respect voor de slachtoffers van de waterramp willen we de feestelijkheden beperkt houden”, luidt het bij Binnenlandse Zaken. De jongeren van de Jeugdbrandweer zijn bijzonder teleurgesteld: “Het afgelopen jaar hoorden we keer op keer hoe belangrijk het mentale welzijn van jongeren is. Dan is deze beslissing echt onbegrijpelijk.”