Een beeld van het ontwerpvoorstel voor de Parkwijk.
Volledig scherm
Een beeld van het ontwerpvoorstel voor de Parkwijk. © rv

Toekomst van Parkwijk krijgt vorm: winnende ontwerpvoorstel bekend

NielDe toekomst van de site van de Parkwijk aan de Matenstraat krijgt stilaan meer vorm. Motown Real Estate Building zal er in samenwerking met RAPP+RAPP architecten, Hama Architecte en buroGroen een nieuwe, groene woonzone ontwikkelen. In het huidige ontwerp is er sprake van meergezinswoningen, een buurtlokaal en zowel ondergrondse als bovengrondse parkings.

  1. Lang niet alle lokale handelaars profiteren mee van Tomorrowland: “Mensen denken ten onrechte dat ze niet in Boom geraken”
    PREMIUM
    Boom/Rumst

    Lang niet alle lokale handelaars profiteren mee van Tomorrow­land: “Mensen denken ten onrechte dat ze niet in Boom geraken”

    Nu het derde Tomorrowlandweekend volop bezig is, kunnen de plaatselijke handelaars stilaan de balans opmaken. In de buurt van de rotonde aan de Kerkhofstraat, vlakbij De Schorre, heeft men opnieuw meer dan zijn graantje mee kunnen pikken van het festival. Maar in het centrum van Boom moesten ze het de voorbije weekends met minder volk stellen. Minder vaste klanten, amper festivalgangers. “Omzetgewijs doet dat een beetje pijn, zo in een soldenmaand.”