Een archiefbeeld van Niel Plage: volleyballers leven zich uit op het beachvolleybaltornooi.
Volledig scherm
Een archiefbeeld van Niel Plage: volleyballers leven zich uit op het beachvolleybaltornooi. © Ben Conaerts

Ook dit jaar steekt corona stokje voor Niel Plage

NielDoor de aanhoudende coronacrisis gaat het jaarlijkse strandfestival Niel Plage ook dit jaar niet door. Dat heeft het gemeentebestuur beslist.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Terhagen krijgt rotonde en groenbuffer, meer parkeerplaatsen en veilig fietspad: “Willen hinder van industrie voor onze inwoners beperken”
  Rumst

  Terhagen krijgt rotonde en groenbuf­fer, meer parkeer­plaat­sen en veilig fietspad: “Willen hinder van industrie voor onze inwoners beperken”

  De Rumstse deelgemeente Terhagen maakt zich klaar voor een reeks grote werken. Het dorp krijgt een nieuwe rotonde, een buffer tussen de woningen en bedrijven, meer parkeerplaatsen en een veilig fietspad. “We willen de grens tussen wonen en werken duidelijker maken en de hinder van de industrie zo veel mogelijk beperken”, zegt schepen van Openbare Werken Geert Antonio (N-VA).