Schepen van Milieu Eddy Soetewey (N-VA), links, samen met burgemeester Tom De Vries (Open Vld) tijdens een zwerfvuilactie.
Volledig scherm
Schepen van Milieu Eddy Soetewey (N-VA), links, samen met burgemeester Tom De Vries (Open Vld) tijdens een zwerfvuilactie. © rv

Nielse gemeenteraad keurt energie- en klimaatplan goed

NielDe Nielse gemeenteraad heeft de ondertekening van het energie- en klimaatplan goedgekeurd. “Hopelijk blijft het deze keer niet zomaar bij loze woorden”, zegt oppositieraadslid Chris Ceuppens (Vooruit-Groen).

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  2

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. Diftar blijft Aartselaar verdelen: “Gft dat twee weken ligt te gisten, aangenaam is anders”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Diftar blijft Aartselaar verdelen: “Gft dat twee weken ligt te gisten, aangenaam is anders”

  Ondanks de flinke afname van het huisvuil is lang niet iedereen even enthousiast over het diftarsysteem, dat nu een goeie zes maanden van kracht is in Aartselaar. Afgelopen gemeenteraad nam de Aartselaarse oppositie het systeem opnieuw zwaar op de korrel. “Het opgehaalde huisvuil mag dan wel verminderd zijn, het sluikstort is dat zeker niet”, zegt Open Vld-fractieleider Glenn Anné. Schepen van Afvalbeleid Hans Cops (Groen) zegt dat er nog een grote evaluatie zal volgen, mét bevraging van de inwoners.