Luc Broos (l.) en Ludwig Caluwé op de site waar 'LOG!Ville' mogelijk gebouwd wordt.
Volledig scherm
Luc Broos (l.) en Ludwig Caluwé op de site waar 'LOG!Ville' mogelijk gebouwd wordt. © Ben Conaerts

Logistiek paradepaardje op komst

NIELHet wetenschapspark van de Universiteit Antwerpen in Niel krijgt er over twee jaar een flinke troef bij. Het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) en de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen gaan er een demonstratiecentrum bouwen dat focust op logistiek.

  1. Buurtbewoonster Monique (64) leidt mee mobiliteit rond Tomorrowland in goede banen: “Ik zou dit spektakel voor geen geld willen missen”
    PREMIUM
    Boom/Rumst

    Buurtbe­woon­ster Monique (64) leidt mee mobiliteit rond Tomorrow­land in goede banen: “Ik zou dit spektakel voor geen geld willen missen”

    In de rest van het jaar zijn ze vooral aan de slag op wielerwedstrijden en rommelmarkten. Maar nu, tijdens Tomorrowland, kom je de seingevers van de Rupelstreek ook tegen in de buurt van De Schorre, waar ze de mobiliteit mee in goede banen proberen leiden. “Ook voor ons is dit echt genieten geblazen”, zegt voorzitster Monique De Maeyer (64). Al geeft ze toe dat er soms weleens discussies ontstaan met ongeduldige chauffeurs. “Maar als er een wagen tóch doorrijdt terwijl het niet mag, ga ik er heus niet achter lopen.”