Ryana nam alvast de eerste steen mee naar huis.
Volledig scherm
Ryana nam alvast de eerste steen mee naar huis. © rv

Curieus Niel voert actie voor behoud van platanen in Matenstraat: “Maak een hart van je steen”

NielWees niet verbaasd als je vanaf zaterdag 10 april aan de platanen in de Matenstraat opvallende genummerde stenen aantreft. Het gaat om een actie van cultuurvereniging Curieus om aandacht te vragen voor de bomen, die met kapping worden bedreigd.

 1. Zestig jaar oude platanen moeten wijken voor nieuwe fietspaden, buurt trekt aan alarmbel: “Ons vertrouwde dorpsgezicht wordt vernietigd”
  Niel

  Zestig jaar oude platanen moeten wijken voor nieuwe fietspaden, buurt trekt aan alarmbel: “Ons vertrouwde dorpsge­zicht wordt vernietigd”

  Bij de heraanleg van de Matenstraat dreigen tientallen platanen te moeten wijken voor nieuwe fietspaden. Dat schiet bij tal van buurtbewoners in het verkeerde keelgat. “Ons vertrouwde dorpsgezicht wordt vernietigd. De Matenstraat wordt herschapen tot één kale vlakte”, klinkt het. “De veiligheid van onze zwakke weggebruikers is prioritair”, reageert schepen van Openbare Werken Bart Van der Velde (Open Vld).
 2. Buurtbewoners vragen hulp voor bedreigde platanen in Matenstraat: “Dit wordt de gevaarlijkste straat van Rupelstreek”
  PREMIUM
  Niel

  Buurtbewo­ners vragen hulp voor bedreigde platanen in Maten­straat: “Dit wordt de gevaarlijk­ste straat van Rupel­streek”

  Een aantal buurtbewoners heeft op de platanen in de Matenstraat een duidelijke hulpkreet gekalkt. In witte letters valt er de niet mis te verstane boodschap ‘Help’ te lezen. Met de actie protesteert men tegen de bomenkap die zal plaatsvinden bij de geplande heraanleg van de straat. Schepen van Openbare Werken Bart Van der Velde (Open Vld) benadrukt dat verkeersveiligheid voorop staat en dat er ook heel wat bomen behouden blijven.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing