Een schets van het nieuwe gebouw voor Chiro Hiro.
Volledig scherm
Een schets van het nieuwe gebouw voor Chiro Hiro. © Chiro Hiro

Chiro Hiro start in 2022 met bouw van nieuwe lokalen

NielChiro Hiro, een jeugdbeweging met zo’n 120 leden, gaat een nieuw lokaal bouwen. Dat zal volgend jaar verrijzen op de grond van het oude meisjeslokaal achter de Sint-Hubertusschool. “Hiermee zitten we safe voor de toekomst”, klinkt het.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. Binnenkort autodelen mogelijk in Boom en Niel: “Veel voordelen, maar we moeten wel mee aan de kar trekken”
  Boom/Niel

  Binnenkort autodelen mogelijk in Boom en Niel: “Veel voordelen, maar we moeten wel mee aan de kar trekken”

  Boom gaat samen met Niel een firma zoeken om een systeem van deelwagens aan te bieden in de twee Rupelgemeenten. “We zitten met vele mobiliteitsuitdagingen. Een systeem met deelwagens kan daarvoor een oplossing zijn”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Dewandelaere (Samen2850). De oppositie reageert lauw: “We weten niet eens of hier belangstelling voor bestaat.”
 3. Drillrapgroep ‘Go Fast’ achter moordpoging op Antwerpenaar (18): “Opdrachtgever is Nederlander die bekend staat als de dj met één arm”
  PREMIUM
  Antwerpen/Deurne

  Drillrap­groep ‘Go Fast’ achter moordpo­ging op Antwerpe­naar (18): “Opdracht­ge­ver is Nederlan­der die bekend staat als de dj met één arm”

  Vier jongeren van de drillrapgroep ‘Go Fast’ worden beschuldigd van een moordpoging op een 18-jarige op het Koxplein in Deurne. Het slachtoffer werd in maart vorig jaar onder vuur genomen vanop een scooter, maar overleefde de schietpartij. De moordpoging zou gebeurd zijn in opdracht van een 23-jarige Nederlander, die in het milieu bekend staat als ‘de dj met één arm’. Dit is wat we weten.
 4. Van Lagune tot Belle Epoque: 5 privé-sauna’s in de regio Antwerpen om met je geliefde te genieten van Valentijn
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Lagune tot Belle Epoque: 5 pri­vé-sauna’s in de regio Antwerpen om met je geliefde te genieten van Valentijn

  Valentijn komt er weer aan en dus is het tijd om na te denken over een geschikt uitje om samen met je partner te genieten van de liefde. Een privé-sauna is bijvoorbeeld altijd een goed idee. Onze redactie lijst voor jou vijf privé-sauna’s op in de regio Antwerpen, waar jij samen met je geliefde kan genieten van een geslaagde Valentijnsdag. Van Belle Epoque in Brasschaat tot Nirvana in Kontich: bij deze wellnesszaken ga jij helemaal zen weer buiten.