Luc Van den Bossche (63) verwelkomt minister Matthias Diependaele (N-VA) op Hellegat.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc Van den Bossche (63) verwelkomt minister Matthias Diependaele (N-VA) op Hellegat. © Tessa kraan

Bezorgde inwoner ontvangt minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) voor wandeling door Hellegat: “Laat dit erfgoed niet teloorgaan”

NielEen aantal bewoners van Hellegat is ongerustheid over de plannen voor een nieuw woonproject in de wijk. Daarvoor zou een deel van de oude steenoven – een van de laatste relicten van het steenbakkersverleden in Niel – moeten wijken. Donderdag kwam Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) tijdens een wandeling kennis maken met de buurt.

 1. Op zijn 17de al betrokken bij dodelijke steekpartij, nu zelf in levensgevaar: beruchte Yassin B. (28) kan niet uit de problemen blijven
  PREMIUM

  Op zijn 17de al betrokken bij dodelijke steekpar­tij, nu zelf in levensge­vaar: beruchte Yassin B. (28) kan niet uit de problemen blijven

  Op het Groeningerplein in hartje Borgerhout is zaterdagavond rond 22 uur een zwaar incident gebeurd tussen de zaakvoerder van een nieuwe snackbar en een kennis. Het incident escaleerde waarop iemand een mes trok en Yassin B. (28) neerstak. De man werd geraakt in de buik en is in levensgevaar afgevoerd naar het ziekenhuis. Nog twee anderen raakten lichtgewond. Het zwaargewonde slachtoffer kwam al talloze keren in contact met het justitie. Een reconstructie van zijn turbulente leven.
  Borgerhout
 2. Jonge artiesten brengen Amerikaanse pianist Irving Berlin terug tot leven voor zijn kleindochter: “130 jaar geleden vertrok hij vanuit Antwerpen naar Amerika voor een beter leven”

  Jonge artiesten brengen Amerikaan­se pianist Irving Berlin terug tot leven voor zijn kleindoch­ter: “130 jaar geleden vertrok hij vanuit Antwerpen naar Amerika voor een beter leven”

  Honderddertig jaar geleden is het intussen wanneer de toen nog Joods-Russische Irving Berlin in Antwerpen op een schip van Red Star Line stapt om een beter leven te zoeken in Amerika. De wereldbekende pianist van ‘(I’m Dreaming Of A) White Christmas’ zijn muziek kwam dit weekend niet toevallig tot leven in het museum Red Star Line. Vijf jonge muzikanten interpreteerden zijn werk en stelden het voor aan niemand minder dan de Amerikaanse kleindochter van Irving Berlin. “Jonge mensen met een migratie-achtergrond, ik herken mezelf daarin.”
  Antwerpen
 1. Boomse oppositie neemt ‘dramatische’ begroting op de korrel: “Waarom geen extra centen zoeken bij Tomorrowland?”
  PREMIUM

  Boomse oppositie neemt ‘dramati­sche’ begroting op de korrel: “Waarom geen extra centen zoeken bij Tomorrow­land?”

  De begroting voor 2023 is niet in goede aarde gevallen bij de Boomse oppositie. “Zelfs met bijkomende besparingen blijven de cijfers dramatisch”, klinkt het. Bovendien vraagt men zich af waarom het gemeentebestuur niet heeft gekeken naar alternatieve inkomstenbronnen. Lees: het dancefestival Tomorrowland, dat zelf dit jaar zijn ticketprijzen heeft verhoogd.
  Boom
 2. Stevie Wonder (72) test app voor blinden van drie Antwerpse vrienden uit in Californië: “‘Amazing’, zei hij”

  Stevie Wonder (72) test app voor blinden van drie Antwerpse vrienden uit in Californië: “‘Amazing’, zei hij”

  Het vergde enige lef, maar de drie Antwerpse vrienden Willem (26), Vincent (27) en Michiel (26) konden Stevie Wonder verleiden om hun app OKO uit te testen op een beurs voor blinden en slechtzienden in Californië. OKO, dat via beeld, geluid en trillingen aangeeft wanneer het verkeerslicht rood of groen is, viel bij de Amerikaanse R&B-legende schijnbaar in de smaak: “Al wordt hij dag en nacht door bodyguards begeleid, hij begreep de waarde van ons product.”
  Antwerpen
 3. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.