Op een sterretjesweide kunnen ouders afscheid nemen van hun levenloos geboren kindje.
Volledig scherm
Op een sterretjesweide kunnen ouders afscheid nemen van hun levenloos geboren kindje. © Joris Vergauwen

Begraafplaats krijgt nog dit jaar sterrenweide

NielDe Nielse begraafplaats wordt nog dit jaar uitgebreid met een sterrenweide. Dat is een begraafplaats voor levenloos geboren kindjes.

 1. Buurtbewoners van de ‘Golfkes’ hebben het gehad met overlast door hangjongeren: “Bromfietser reed bewust ons hondje dood”
  PREMIUM
  Boom

  Buurtbewo­ners van de ‘Golfkes’ hebben het gehad met overlast door hangjonge­ren: “Bromfiet­ser reed bewust ons hondje dood”

  De omgeving van het woonblok de ‘Golfkes’, aan de Kruiskenslei, wordt al enkele jaren geteisterd door overlast van hangjongeren. Groepjes tieners en twintigers troepen er na zonsondergang samen om rond te racen, drugs te dealen en auto’s te verhandelen en laten er vaak een heleboel zwerfvuil achter. Een van hen reed onlangs zelfs met zijn scooter over een hondje van een van de buurtbewoners. “Waarom doet iemand nu zoiets?” getuigt zij. “Marieke was de braafheid zelve. Ze deed geen vlieg kwaad.” De politie houdt verscherpt toezicht.
 2. Aartselaar supportert voor Olympiër Paulien Couckuyt (23): “Ze is en blijft eentje van ons”
  PREMIUM
  Aartselaar

  Aartselaar supportert voor Olympiër Paulien Couckuyt (23): “Ze is en blijft eentje van ons”

  In Aartselaar kijkt men volop uit naar de prestaties van Paulien Couckuyt (24) op de Olympische Spelen. Couckuyt groeide op in de gemeente en zette haar eerste stapjes in de atletieksport bij de lokale atletiekclub AVKA. “Toen al bleek dat ze veel talent had”, klinkt het daar. Zaterdagnacht komt zij voor het eerst in actie en schrijft zij daarmee meteen een stukje Aartselaarse sportgeschiedenis.