Kunstenaar Gilbert Declercq en André Bollaert bij het kunstwerk van Jean De Nivelle.
Volledig scherm
Kunstenaar Gilbert Declercq en André Bollaert bij het kunstwerk van Jean De Nivelle. © Foto Anthony Statius

"Jean De Nivelle (zonder s) komt van bij ons"

NEVELEIs Jean De Nivelle(s) van Nijvel of Nevele? Van allebei, zegt heemkring Het Land van Nevele. "De in Nijvel zeer populaire Jean De Nivelles (met s) wordt vaak verward met de omstreden Jean De Nivelle, de heer van Nevele. Deze historische blunder zetten we recht met een kunstwerk aan de kerk van Nevele", zegt André Bollaert.

 1. Tieltse horeca reageert met gemengde gevoelens op heropening terrassen: “Een ding staat vast. De mensen zullen op 8 mei veel te vertellen hebben”
  PREMIUM
  Tielt

  Tieltse horeca reageert met gemengde gevoelens op heropening terrassen: “Een ding staat vast. De mensen zullen op 8 mei veel te vertellen hebben”

  We kunnen - op voorwaarde dat de cijfers gunstig zijn - terug een terrasje doen vanaf 8 mei, terwijl de avondklok dan normaal gezien ook op de schop gaat. Maar niemand mag binnen zitten en bovendien komen de knip en de uitgebreide terrassen normaal pas na Pinksteren terug, al is een vervroeging niet uitgesloten. We polsten bij vijf horeca-uitbaters en kregen evenveel verschillende meningen.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee