De opinie van onze chef voetbal over de NBA die vannacht stil kwam te staan.
Volledig scherm
PREMIUM
De opinie van onze chef voetbal over de NBA die vannacht stil kwam te staan. © HLN

Onze chef voetbal zag hoe zijn tweede liefde, de NBA, niet kwam: “En gelijk heeft ze. Niet spelen is zoveel grootser en een pak ingrijpender dan ‘knielen”

LeBron James en andere basketsterren hebben genoeg van de rassenhaat en het politiegeweld in de Verenigde Staten en weigeren nog te spelen. De massale boycot in de NBA is historisch, en de spelers krijgen groot gelijk van onze chef voetbal Stephan Keygnaert: “Het ís niet meer normaal om uit blinde onverschilligheid mensen die ‘anders’ eruitzien zeven kogels in de rug te jagen voor de ogen van hun kinderen”.

  1. Het regent boycots in Amerikaanse sportwereld, Emma Meesseman: “Nooit gedacht dat ik kogelgaten op mijn t-shirt zou tekenen”
    NBA

    Het regent boycots in Amerikaan­se sportwe­reld, Emma Meesseman: “Nooit gedacht dat ik kogelgaten op mijn t-shirt zou tekenen”

    Na de boycot in de NBA zijn ook in andere Amerikaanse sportcompetities wedstrijden afgelast uit protest tegen het neerschieten van de zwarte man Jacob Blake door politieagenten in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het toernooi ligt vandaag alvast stil, maar zal wel doorgaan, zo werd bevestigd. Ook onze landgenote Emma Meesseman liet zich al horen in het debat.