Onder meer de LA Lakers van LeBron James weigeren te spelen: “We hebben er genoeg van.”
Volledig scherm
Onder meer de LA Lakers van LeBron James weigeren te spelen: “We hebben er genoeg van.” © Carsten Koall/dpa

Het regent boycots in Amerikaanse sportwereld, Emma Meesseman: “Nooit gedacht dat ik kogelgaten op mijn t-shirt zou tekenen”

NBANa de boycot in de NBA zijn ook in andere Amerikaanse sportcompetities wedstrijden afgelast uit protest tegen het neerschieten van de zwarte man Jacob Blake door politieagenten in de Amerikaanse staat Wisconsin. Het toernooi ligt vandaag alvast stil, maar zal wel doorgaan, zo werd bevestigd. Ook onze landgenote Emma Meesseman liet zich al horen in het debat.

 1. Als speler in de NBA verdiende Delonte West 20 miljoen dollar, nu bedelt hij als dakloze om geld
  NBA

  Als speler in de NBA verdiende Delonte West 20 miljoen dollar, nu bedelt hij als dakloze om geld

  Het gaat van kwaad naar erger met gewezen NBA-speler Delonte West (37). De Amerikaan, goed voor acht seizoen in de NBA, leeft nog steeds op straat. In januari kreeg hij er klappen op klaarlichte dag, nu doen er op de sociale media beelden de ronde waarop de gewezen guard in Dallas als dakloze bedelt om geld. Mark Cuban, eigenaar van NBA-team Dallas Mavericks, reikt een helpende hand.
 2. LA Lakers beginnen komende nacht aan NBA Finals tegen Miami Heat: “James was en is overal the King, zijn ploegmaats spelen om hem te dienen”
  PREMIUM
  NBA

  LA Lakers beginnen komende nacht aan NBA Finals tegen Miami Heat: “James was en is overal the King, zijn ploegmaats spelen om hem te dienen”

  All eyes on LeBron James. Hij is de speler op wie de LA Lakers rekenen om hen tien jaar na Kobe Bryant een nieuwe NBA-titel te schenken, net zoals hij dat al in Cleveland en Miami deed. Ex-basketbalspeler Tomas Van Den Spiegel, die nog altijd Michael ­Jordan in zijn hart draagt, doet zijn petje af: “Wat James op zijn 35ste nog allemaal presteert, daar zijn geen woorden voor.»
 1. Onze collega in Argentinië schetst rouw: "Tv-presentator moest tranen bedwingen"
  Play

  Onze collega in Argentinië schetst rouw: "Tv-presenta­tor moest tranen bedwingen"

 2. Marc Degryse over periode als sportleider bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"
  Play

  Marc Degryse over periode als sportlei­der bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"