Giannis Antetokounmpo en Kyrie Irving.
Volledig scherm
Giannis Antetokounmpo en Kyrie Irving. © AP

Diamanten NBA-jubileum start morgennacht, maar het schittert nog niet: van geweigerde vaccins tot opstandige speler en nieuwe ‘big threes’

NBAMorgennacht is het weer zover: de start van een nieuw NBA-seizoen. Nummer 75. Een diamanten jubileum. Michael Jordan — wie anders? — won in 1997 de gouden 50ste editie, de LA Lakers de zilveren 25 jaar eerder. Een voorbode voor LeBron James, Anthony Davis en Russell Westbrook? Daarvoor moeten ze alleszins langs de Milwaukee Bucks, die nummer 74 wonnen, en met hun Finals MVP, Giannis Antetokounmpo, op zoek gaan naar een verlenging van die titel. Zij worden in het oosten opgewacht door de Brooklyn Nets, zónder Kyrie Irving, en de Philadelphia 76ers, met dan toch Ben Simmons.

0 reacties

 1. KIJK. Poppen serieus aan het dansen in Cleveland-Memphis nadat Brooks Mitchell stamp in het kruis verkoopt
  NBA

  KIJK. Poppen serieus aan het dansen in Cleveland-Memphis nadat Brooks Mitchell stamp in het kruis verkoopt

  Giannis Antetokounmpo was donderdag de absolute uitblinker bij Milwaukee in de NBA. De Bucks haalden het nipt met 106-105 van de LA Clippers. Antetokounmpo liet liefst 54 punten (en 19 rebounds) optekenen. Hij bleef een punt verwijderd van zijn persoonlijk record, dat hij begin dit jaar neerzette tegen de Washington Wizards. De Lakers dankten intussen Anthony Davis (31 ptn) en LeBron James (26 ptn) na de 111-112 zege bij Indiana. James nadert het puntenrecord aller tijden van Kareem Abdul-Jabbar (38.387). Hij heeft nog 63 punten nodig om het record te verbreken. In Cleveland-Memphis ging het dan weer grondig mis.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Dallas van superster Doncic haalt controversiële Irving binnen voor de neus van de Lakers, gefrustreerde LeBron: “Misschien ligt het aan mij”
  NBA

  Dallas van superster Doncic haalt controver­siële Irving binnen voor de neus van de Lakers, gefrus­treer­de LeBron: “Misschien ligt het aan mij”

  De overgang van NBA-ster Kyrie Irving van Brooklyn Nets naar Dallas Mavericks is helemaal rond. De ‘Mavs’ troeven met hun trade onder meer LA Lakers af, tot frustratie van LeBron James. Irving is voor elk team een versterking op het veld, maar ernaast was hij in Brooklyn zeker niet onomstreden. Zo weigerde hij onder meer om zich te laten vaccineren tegen corona en op sociale media verwees hij naar een documentaire die door velen wordt beschouwd als antisemitisch.