De aanrijding gebeurde toen de vrachtwagen de Steenweg op wilde draaien.
Volledig scherm
De aanrijding gebeurde toen de vrachtwagen de Steenweg op wilde draaien. © Wouter Spillebeen

Milde straf voor vrachtwagenchauffeur (52) die fietsster geen voorrang gaf in Eke

EkeEén meter verder en het was heel slecht afgelopen. Een 27-jarige fietsster kwam tussen de stuurtang van een vrachtwagen terecht toen de trucker haar geen voorrang gaf in Nazareth. Net op tijd stopte hij met rijden. Een getuige gaf hem voorrang, dat veroorzaakte verwarring en daardoor komt de trucker weg met een milde straf.

  1. Projectleider krijgt werkstraf voor treinongeval waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschattingsfout”
    PREMIUM
    Oostende/Roeselare/Melle

    Projectlei­der krijgt werkstraf voor treinonge­val waarbij Arne (23) het leven liet: “Ik maakte een zware inschat­tings­fout”

    Een projectleider die Roeselarenaar Arne Willaert (23) opleidde bij werken aan het station van Oostende, heeft 120 uren werkstraf gekregen voor een dodelijk arbeidsongeval waarbij z'n pupil het leven liet. K.M. (58) uit Melle sprak zelf van een zware inschattingsfout. “Ons leven ziet er sinds het ongeval helemaal anders uit: één met kerkhofbezoeken en verschrikkelijke nachtmerries”, vertelden Arnes ouders op het proces.