De cafetaria van de sporthal in Nazareth.
Volledig scherm
De cafetaria van de sporthal in Nazareth. © rv

Kandidaten gezocht voor eerste Sportcafé

NazarethHet Beweeg- en SportPlatform van Nazareth organiseert op vrijdag 4 februari voor de eerste keer een Sportcafé. Wie een opmerkelijke sportprestatie leverde, kan zich aanmelden als kandidaat.

 1. Actiegroep zet banden van 12 wagens in Gent plat: “Jouw SUV doodt! Je kan lopen, fietsen of het openbaar vervoer gebruiken”

  Actiegroep zet banden van 12 wagens in Gent plat: “Jouw SUV doodt! Je kan lopen, fietsen of het openbaar vervoer gebruiken”

  Verschillende eigenaars van SUV’s zijn slachtoffer geworden van vandalisme. De actie werd ondertussen opgeëist door ‘Tyre Extinguishers’, een actiegroep die terreinwagens uit het straatbeeld wilt zien verdwijnen. Eén van de slachtoffers reageert nu aan onze krant: “Er is een probleem met het klimaat en ik neem dan ook aan dat hun intenties nobel zijn. Ik vraag mij af of ze met hun actie wel hun doel bereiken.”
  Gent
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. UiTPAS geeft vanaf 2024 korting op activiteiten in Deinze en vijf omliggende gemeenten: “Voor kansarmen is er een extra laag tarief”
  PREMIUM

  UiTPAS geeft vanaf 2024 korting op activitei­ten in Deinze en vijf omliggende gemeenten: “Voor kansarmen is er een extra laag tarief”

  Punten sparen voor gratis zwembeurten of goedkopere cinematickets, vanaf 1 januari 2024 kan dit met een UiTPAS voor alle inwoners uit Deinze, Nazareth, Sint-Marten-Latem, Gavere, Zulte en De Pinte. Voor kansarmen is er een speciaal tarief. “Mensen in armoede krijgen 80% korting op toegangstickets in culturele- en sportcentra”, zegt voorzitter Thomas Van Ongeval.
  Nazareth
 4. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.