Het interieur van Jan Verhelst in Eke.
Volledig scherm
Het interieur van Jan Verhelst in Eke. © Kris Vlegels

Jan Verhelst stijgt naar 14,5 in Gault&Millau-gids:
“Wij blijven gewoon ons ding doen”

Chef-kok Jan Verhelst is met zijn gelijknamig restaurant in Eke-Nazareth gestegen van 14 naar 14,5 in de Gault&Millau-gids. “Wij blijven gewoon ons ding doen, maar desalniettemin zijn we blij met de stijging”, zegt Jan.

 1. Stijging van aantal besmettingen in Nazareth op dinsdag 20 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Nazareth op dinsdag 20 oktober

  In Nazareth zijn er op één dag 8 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 48 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Nazareth komt dat getal nu op 410 te liggen. Nazareth heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Tegen gevel van restaurant na uitwijkmanoeuvre
  ZINGEM

  Tegen gevel van restaurant na uitwijkma­noeu­vre

  Aan de Nederzwalmsesteenweg vlak bij het station van Zingem is zaterdagavond een auto tegen de gevel van bistro Siggo beland. De chauffeur van de wagen verklaarde dat hij de controle over het stuur was verloren nadat hij moest uitwijken voor twee kinderen die op straat aan het spelen waren. De auto botste eerst tegen een geparkeerde wagen en kwam daarna tegen de gevel terecht. Twee grote ruiten zijn daarbij gesneuveld, maar niemand raakte gewond. Voor de klanten, die pal achter de glazen gevel zaten te eten, was het wel even schrikken. "Maar het had veel erger kunnen zijn. Ik mag er niet aan denken hoe dit zou afgelopen zijn, mocht die auto door de gevel zijn gereden", vertelt uitbater Kristof Eeckhout. (DCRB)
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond