De medewerkers van De Zonnehoeve kregen allemaal een VR-bril.
Volledig scherm
De medewerkers van De Zonnehoeve kregen allemaal een VR-bril. © Anthony Statius

Infrabel laat medewerkers De Zonnehoeve virtueel spoorlopen

De medewerkers van De Zonnehoeve in Nazareth kropen dinsdag in de huid van een spoorloper. Met een virtualreality-bril op de neus konden ze zelf zien wat er kan gebeuren wanneer je bij rood licht een overweg oversteekt. “Ook hier gebeurt het nog te vaak en het is levensgevaarlijk”, zegt Karolien Bracke, preventieadviseur van De Zonnehoeve.

 1. ‘Ombouwen van het UZ’ nu officieel gestart, eind volgend jaar wordt eerste nieuwbouw in gebruik genomen

  ‘Ombouwen van het UZ’ nu officieel gestart, eind volgend jaar wordt eerste nieuwbouw in gebruik genomen

  Met een officiële ‘eerste spadesteek’, zoals dat heet, zijn de grote werken op de ziekenhuiscampus van het UZ gestart. Einddoel: een energieneutraal ziekenhuis in 2040, met een nieuw centraal gebouw met ondergrondse parking, dat verbonden is met alle andere gebouwen. De eerste nieuwbouwblok die daarvoor wordt gezet, heet Nobel I, en zal eind volgend jaar al klaar zijn. Ook de extra parkeertoren mag eindelijk gebouwd worden.
  Gent
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.