Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Foto BELGA

Flitscamera maakt overuren: 2.025 bestuurders passeerden met overdreven snelheid langs de camera

Nazareth/De Pinte/Sint-Martens-LatemIn december passeerden er bijna 11.000 voertuigen voorbij het oog van de flitscamera van de politiezone Schelde-Leie. Er werden controles uitgevoerd in De Pinte, Gavere, Nazareth en Sint-Martens-Latem. Van de bijna 11.000 gecontroleerde bestuurders reden er 2.025 te snel, wat een uitzonderlijk hoog maandgemiddelde oplevert van 18,5 procent. Veertien bestuurders dienden ook hun rijbewijs in te leveren.

 1. Patrick V.W., die zich jarenlang uitgaf als politieagent, smeekt rechtbank om werkstraf: “Ik zal het nooit meer doen”
  Nazareth

  Patrick V.W., die zich jarenlang uitgaf als politie­agent, smeekt rechtbank om werkstraf: “Ik zal het nooit meer doen”

  Patrick V.W. uit Nazareth moest zich een tweetal weken geleden in de correctionele rechtbank in Gent verantwoorden, omdat hij zich opnieuw had uitgegeven als een politiecommissaris. In 2018 werd de man reeds veroordeeld tot twintig maanden cel, toen hij zich telefonisch uitgaf voor exact dezelfde commissaris om enkele hooggeplaatste personen in een slecht daglicht te stellen. Er werd voor hem een gevangenisstraf gevorderd, maar Patrick V. W. smeekte om een werkstraf.
 2. Stad Gent tekent krijtcirkels op Sint-Pietersplein: “Om studenten te helpen in hun bubbel te blijven”
  Gent

  Stad Gent tekent krijtcir­kels op Sint-Pieters­plein: “Om studenten te helpen in hun bubbel te blijven”

  De stad Gent laat - op vraag van de studenten zelf - 100 krijtcirkels tekenen op het Sint-Pietersplein. Dat moet jongeren ‘helpen’ om met vier - en niet met meer - te genieten van de zon op het plein. De cirkels hebben een diameter van zes meter, en liggen op telkens vier meter van de volgende cirkel. Het idee om krijtcirkels op drukke plaatsen te tekenen, komt uit studentenstad Kortrijk.
 1. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees

 2. Feestvierders vluchten van lockdownfeest als politie aankomt
  Play

  Feestvier­ders vluchten van lockdown­feest als politie aankomt