Nazareth: de oude dekenij op de hoek van Dorp en de Lindendreef.
Volledig scherm
Nazareth: de oude dekenij op de hoek van Dorp en de Lindendreef. © Anthony Statius

Dorp eventjes gedeeltelijk verkeersvrij

0 reacties

 1. De Kijk van Kurt: “Ontmoet en verbind… t”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Ontmoet en verbind… t”

  Ik heb ergens gelezen dat God een klein katje doodt telkens als er iemand een dt-fout maakt. Ik vond dat grappig en ergens ook terecht. Zelf moet ik ook steeds de neiging onderdrukken om de plegers van dt-fouten in een toegestrikte zak in een kanaal te gooien, samen met al diegenen die ‘men’ schrijven waar het ‘m’n’ moet zijn. Maar goed, ik weersta die drang, net zoals Onze Lieve Heer niet daadwerkelijk kittens doodt bij elke dt-ramp. Mocht dat wel het geval zijn, dan zouden er dagelijks bij het verschijnen van de kranten hele kattennesten sneuvelen. Als de reacties op de online artikels binnenlopen, zouden er zelfs hele rassen uitsterven. Tot nooit meer, Britse korthaar. Vaarwel siamees. Mocht God alle posts en reacties op de sociale media volgen, dan is de hele planeet binnen de kortste keren ook vrij van karthuizers en sphynx-katten. Die gedachtegang volgend, kan je ervan uitgaan dat het Gentse stadsbestuur bestaat uit kattenhaters. Op de Babbelkont-bordjes, die overal in de stad worden bevestigd om Gentenaars met elkaar aan de praat te helpen, staat er namelijk een knoert van een dt-fout. ‘Ontmoet en verbindt’ staat er te lezen, waar het ‘ontmoet en verbind’ moet zijn. In de gebiedende wijs komt er nooit een t bij, dat weet iedereen die in het Nederlands taalgebied naar school is geweest. Dat zou diegene die officiële bordjes laat drukken al zeker moeten weten. Bevoegd schepen Rudy Coddens (die ooit schepen van onderwijs was) probeerde de boel nog te redden door te zeggen dat het om een oude schrijfwijze gaat, maar daar loopt niemand in. We leven niet in het Oude Testament. Fout is fout. 4.000 van die bordjes hangen er nu in het Gentse stadsbeeld. Allemaal met dezelfde dt-fout. Als u dezer dagen een door merg en been snijdend paniekerig gemiauw hoort, dan weet u waar God mee bezig is.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. “Ambitie om duurzaamste brouwerij van het land te worden”: Delirium Tremens-brouwerij sluit zich aan bij Pure Local-project
  MELLE/ANTWERPEN

  “Ambitie om duurzaams­te brouwerij van het land te worden”: Delirium Tre­mens-brouwerij sluit zich aan bij Pure Lo­cal-pro­ject

  Brouwerij L . Huyghe, bekend van onder andere het bier Delirium Tremens, is de eerste grote Belgische brouwer die zich verbindt met het duurzame Pure Local-project van het Antwerpse Boortmalt, wereldleider in mout. Pure Local verbindt Belgische landbouwers met lokale brouwers. “Dankzij de principes van regeneratieve landbouw wordt de teelt van de granen CO2-neutraal of zelfs -negatief.”
 3. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 4. Starconstruct Oudenaarde bouwt mee aan indrukwekkende glazen spiegellift naar platform boven skyline van New York
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Starcon­struct Oudenaarde bouwt mee aan indrukwek­ken­de glazen spiegel­lift naar platform boven skyline van New York

  Het Oudenaardse bedrijf Starconstruct heeft haar stempel gedrukt op een indrukwekkend bouwwerk in de wijk Manhattan in New York. De ingenieurswerk voor de glazen lift naar een nieuw spectaculair uitkijkplatform op vierhonderd meter boven The Big Apple is het werk van het team van Joris De Bock. “We zijn veel gewoon, maar dit was toch een technisch huzarenstukje”, bekent de ondernemer.