Bij de kettingbotsing in Nazareth in 1996 vielen tien doden. Inzet: Marc Naessens, toenmalig brandweersergeant en nu -luitenant.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij de kettingbotsing in Nazareth in 1996 vielen tien doden. Inzet: Marc Naessens, toenmalig brandweersergeant en nu -luitenant. © Belga/TVPG

25 jaar geleden gebeurde het zwaarste verkeersongeval ooit in ons land, de kettingbotsing op de E17: “We bleven maar mensen bevrijden”

NazarethDag op dag 25 jaar geleden gebeurde op de E17 in Nazareth het grootste verkeersongeval ooit in ons land. 210 uitgebrande en verhakkelde wagens, tien doden en tachtig gewonden: dat was de trieste balans die onder andere toenmalig brandweersergeant – nu -luitenant – Marc Naessens (63) opmaakte na ruim tien uur slachtoffers bevrijden, wagens blussen en het wegdek schoonmaken. “Ik heb jarenlang schrik gehad om door mist te rijden”, zegt Marc, die ons meeneemt naar die noodlottige dag. 

 1. Carl Devos over Vooruit versus Vooruit: “Zuur verhaal met enkel verliezers en slecht besteed belastinggeld”
  PREMIUM
  Gent

  Carl Devos over Vooruit versus Vooruit: “Zuur verhaal met enkel verliezers en slecht besteed belasting­geld”

  De kwestie ‘Vooruit’ in Gent staat op ontploffen. Het is nu duidelijk dat de politieke partij het Kunstencentrum betaald heeft voor de naam ‘Vooruit’, of juister, om de heisa rond te naam te doen stoppen. Maar hoe ethisch is het om belastinggeld te gebruiken om een naam ‘af te kopen’? En hoe ethisch is het als Kunstencentrum om dat geld te aanvaarden? Carl Devos ziet vooral enkel verliezers.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw