1. Van een gigantisch oblaaspark tot een cartoonexpo: 7 leuke binnenactiviteiten met het gezin in en rond Gent
  PREMIUM
  Gent

  Van een gigantisch oblaaspark tot een cartoonex­po: 7 leuke binnenacti­vi­tei­ten met het gezin in en rond Gent

  De herfst is officieel begonnen, dat merk je ook aan het weer. Ook dit weekend wordt er heel wat regen voorspeld. Geen idee wat je dan een heel weekend kan doen met de kinderen? Geen paniek! Wij zochten de 7 leukste binnenactiviteiten in de regio Gent voor je op. Van een gigantisch oblaaspark in Gent tot een cartoonexpo in Lochristi: ontdek hier onze tips om de regen even te vergeten.
 2. Katie Derboven is fair play-ouder bij VC Nazareth-Eke: “Bij het jeugdvoetbal valt slecht gedrag langs de zijlijn nog mee”
  Nazareth/Eke

  Katie Derboven is fair play-ou­der bij VC Nazareth-Eke: “Bij het jeugdvoet­bal valt slecht gedrag langs de zijlijn nog mee”

  Net zoals heel wat Vlaamse voetbalclubs schakelt VC Nazareth-Eke fair play-ouders in om de sportiviteit te bewaken tijdens de wedstrijden van de U15. Katie Derboven, fervent supporter van haar zoon Julot, maar ook van AA Gent, draagt de sjaal met trots. “Ik ben mondig en assertief genoeg om mensen aan te spreken op hun slecht gedrag”, zegt Katie.
 1. RESTOTIP. Lunchen bij Roots: “Schitterend viergangenmenu voor een onklopbare prijs”
  PREMIUM
  Gent

  RESTOTIP. Lunchen bij Roots: “Schitte­rend viergangen­me­nu voor een onklopbare prijs”

  Roots, gelegen in het hart van de Patersholwijk, staat bij vele Gentenaars hoog op het lijstje van beste restaurants. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wie een tafel wil reserveren om te dineren, er vroeg bij moet zijn. Wie zolang niet kan wachten, kan ook gaan lunchen in de hippe zaak. Wij spendeerden onze middagpauze bij Roots en genoten van een overheerlijk viergangenmenu voor een onklopbare prijs.
 1. Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s
  PREMIUM
  Oost-Vlaanderen

  Van het Kasteel van Poeke tot de Sint-Baafsabdij: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen maak je de mooiste trouwfoto’s

  Stap jij bijna in het huwelijksbootje en ben je nog op zoek naar een plekje waar je de mooiste dag van je leven kan vereeuwigen? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want onze redactie zocht de mooiste locaties voor trouwfoto’s voor je uit. Van het Kasteel van Poeke in Aalter tot de oude Sint-Baafsabdij in Gent: op deze 7 locaties in Oost-Vlaanderen leg je de mooiste trouwfoto’s vast.
 2. Na oproep via HLN.be schiet Vlaanderen dakloze rolstoelgebruiker Renzy (22) massaal te hulp: “Hartverwarmend gevoel, maar straf dat het nu ineens allemaal wel kan”
  PREMIUM
  Oudenaarde/Aalst/Zottegem

  Na oproep via HLN.be schiet Vlaanderen dakloze rolstoelge­brui­ker Renzy (22) massaal te hulp: “Hartver­war­mend gevoel, maar straf dat het nu ineens allemaal wel kan”

  Het verhaal van de dakloze rolstoelgebruiker Renzy Planchon (22), die Vlaanderen ronddoolt in autobussen en treinen, omdat hij geen onderdak heeft, brengt een gigantische solidariteitsactie op gang. “Dankzij de hulp die nu georganiseerd wordt, kan ik de draad weer oppikken. Er is weer hoop. Ik ben iedereen zó dankbaar!”
 3. HUIZENJACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeente van Deinze: “Voor een kwalitatieve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”
  PREMIUM
  Deinze

  HUIZEN­JACHT. Petegem-aan-de-Leie, de grootste deelgemeen­te van Deinze: “Voor een kwalitatie­ve nieuwe rijwoning betaal je meer dan 300.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale vastgoedmakelaar. Deze week: Petegem-aan-de-Leie bij Deinze, een deelgemeente met drukke gewestwegen, een treinstation, uitgestrekte woonwijken, industriezones en veel sportfaciliteiten, maar zonder echte dorpskern. “Een deftige villa of ruime bungalow vind je bijna niet meer onder de 400.000 euro”, zegt Rik Schepens van Vastgoed Schepens Deinze.
 1. Gemeenschap in Melle wil volledig autonoom leven: “Ik had een huis, een lening, maar ik heb het allemaal opgezegd”
  PREMIUM
  Melle

  Gemeen­schap in Melle wil volledig autonoom leven: “Ik had een huis, een lening, maar ik heb het allemaal opgezegd”

  Honderd procent soeverein zijn. Voorzien in je eigen eten, water, energie, woningen, dat is waar een jonge gemeenschap in Melle van droomt. De bloeiende groep telt al meer dan vierhonderd leden en beheert een domein dat zo’n vijf hectare groot is. In de serres worden groenten gekweekt, maar ook bijeenkomsten gehouden. Wij kregen een unieke inkijk.

Uit-tips Gent

 1. Medewerkers zijn doodsstrijd Makro moe: “Ik heb hier zo graag gewerkt, maar nu sta ik elke dag met tranen in mijn ogen”
  PREMIUM
  Eke/Nazareth/Deinze/Kruisem

  Medewer­kers zijn doods­strijd Makro moe: “Ik heb hier zo graag gewerkt, maar nu sta ik elke dag met tranen in mijn ogen”

  “We worden bij het grof vuil gezet.” Zo voelt het merendeel van de 270 personeelsleden die nog aan de slag zijn bij de Makro-winkel in Eke zich bij de aanvraag tot gerechtelijke reorganisatie door eigenaar Bronze Properties. “Makro is niet meer te redden, maar ze laten ons aan ons lot over. Hier zullen drama’s gebeuren, meneer”, zegt Ingrid, die 40 dienstjaren op de teller heeft. Wij spraken met vier medewerkers, die zich nog steeds inzetten voor ‘hun’ winkel die ze jaar na jaar zagen achteruitgaan door wanbeleid.
 2. RESTOTIP: Amaranth: Culinair genieten in puur veganistisch restaurant
  PREMIUM
  Merelbeke

  RESTOTIP: Amaranth: Culinair genieten in puur veganis­tisch restaurant

  Restaurant Amaranth aan de Ringvaartstraat in Merelbeke is een buitenbeentje in de culinaire wereld en één van de weinige toprestaurants die zweren bij een puur veganistische keuken. Kan dat? Lekker koken zonder boter of room? Zonder vlees of vis? Waar zelf geen ei aan te pas komt? Ja, dat kan. Al heeft het ook een prijskaartje. Maar daar krijg je wel een smaakbom voor in de plaats. Wij schoven onze voeten onder één van de zeldzame vrije tafeltjes.
 1. Howest start nieuw academiejaar met 9.500 studenten: “Al 86 nationaliteiten volgen een opleiding bij ons”
  Kortrijk/Brugge/Oudenaarde

  Howest start nieuw academie­jaar met 9.500 studenten: “Al 86 nationali­tei­ten volgen een opleiding bij ons”

  Veel positieve energie dinsdagavond in The Penta in Kortrijk, tijdens de officiële opening van het nieuwe academiejaar 2022-2023. Voor het eerst sinds de afwerking van nieuwbouw The Penta en de start van de coronacrisis kent The Penta - eindelijk - een normaal begin van een academiejaar. Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) start het nieuwe academiejaar met 9.500 studenten, waarvan 3.600 in de campussen in Kortrijk. De stijging zet zich door.
 2. Vaccinatiecentrum in Deinze draait opnieuw op volle toeren: “Vooral de oudere bevolking raden we een boosterprik aan”
  PREMIUM
  Deinze/Zulte/Nazareth/Sint-Martens-Latem/De Pinte

  Vaccinatie­cen­trum in Deinze draait opnieuw op volle toeren: “Vooral de oudere bevolking raden we een booster­prik aan”

  In het vaccinatiecentrum in het RAC-gebouw in het centrum van Deinze werden maandag 300 boostervaccins gezet en vandaag (dinsdag) volgen er nog eens 720. Na de risicogroepen krijgt de volwassen bevolking uit Deinze, Zulte, De Pinte, Sint-Martens-Latem en Nazareth ook de kans om zich te laten vaccineren. “We verwachten een besmettingsgolf in de tweede week van oktober en we raden vooral de oudere bevolking aan om zich te laten boosteren”, zegt Johan Matthijs van de Eerstelijnszone Schelde & Leie.