De Afrikaanse artiest Papa Wemba in 2004.
Volledig scherm
De Afrikaanse artiest Papa Wemba in 2004. © Photo News

Congolese zanger Papa Wemba overleden

UpdateDe Congolese zanger Papa Wemba is overleden. Dat heeft de Congolese VN-radio Okapi zondag bericht. Hij was een van de bekendste muzieksterren van Afrika en werd ook wel de "koning van de Congolese rumba" genoemd. Papa Wemba zeeg neer tijdens een optreden op het Festival des Musiques Urbaines d'Anoumabo (Femua) in Abidjan, de grootste en belangrijkste stad van Ivoorkust. Hij werd 66 jaar. Bekende nummers zijn "Yolele", "Sai Sai" en "Maria Valencia".

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. “Twistbroers Ray en Dave Davies worden buren”
  PREMIUM

  “Twist­broers Ray en Dave Davies worden buren”

  Om het minste akkefietje vertimmerden ze elkaars gezicht. Tot zelfs op het podium. Ernaast meden ze elkaar decennialang als de pest. Maar gisteren jubelden de Britse tabloids: Ray (75) en Dave Davies (72), de spil van de legendarische Britse rockband The Kinks, zouden elkaars buren in Londen worden. Dat lijkt een langverwachte reünie van The Kinks wat dichterbij te brengen. Maar eerst zullen de broers wellicht het mysterie van hun moeders breinaald moeten ontrafelen.
 1. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen