Brian Eno
Volledig scherm
Brian Eno © BELGA

Brian Eno componeert muziek voor ziekenhuizen

De Britse producer en ex-Roxy Music-muzikant Brian Eno heeft twee muziekstukken gecomponeerd die zullen gebruikt worden om in het Britse Montefiore-ziekenhuis. Dat meldt de Britse krant The Independent.

 1. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”
 2. Tinne Oltmans lanceert eerste single als singer-songwriter: “Ik sta op een kantelmoment in mijn leven”
  Muziek

  Tinne Oltmans lanceert eerste single als sin­ger-songwriter: “Ik sta op een kantelmo­ment in mijn leven”

  Na de jeugd voor haar te winnen met de Ketnetreeks ‘Ghost Rockers’ en de volwassenen op te warmen met ‘Steracteur Sterartiest’, mikt Tinne Oltmans (27) nu op luisterend Vlaanderen als singer-songwriter. Haar eerste single ‘Verdrijf Me’ is meteen de sterkste stijger in de Vlaamse top 50. En dat op een kantelmoment in haar leven, vlak voor we haar deze winter dagelijks in de telenovelle ‘Lisa’ zullen zien. “’Studio 100 heeft mijn carrière dan wel gelanceerd maar ik wil bewijzen dat ik méér kan.”
 3. Anne Teresa de Keersmaeker, Jean Nouvel en Brian Eno krijgen eredoctoraat van UCL

  Anne Teresa de Keersmae­ker, Jean Nouvel en Brian Eno krijgen eredocto­raat van UCL

  De Université Catholique de Louvain (UCL) in Louvain-La-Neuve heeft eredoctoraten uitgereikt aan choreografe Anne Teresa De Keersmaeker, de Britse muzikant en producer Brian Eno en de Franse architect Jean Nouvel. De UCL koos dit jaar voor het thema kunst en wetenschappen en reikt de eredoctoraten uit aan drie artiesten die "ons brengen in de wereld van morgen, originaliteit creëren, grenzen herdefiniëren en nieuwe concepten uitvinden."
 1. Fan danst met rapper Lil Mosey. Security duwt hem hardhandig van podium
  Play
  bizar

  Fan danst met rapper Lil Mosey. Security duwt hem hardhandig van podium

  Een fan van de Amerikaanse rapper Lil Mosey werd hardhandig van het podium geduwd tijdens een optreden in het Nieuw-Zeelandse Auckland. De fan, gekleed in een opvallend oranje shirt, kroop op 11 juni de planken op in The Powerstation. Hij sprong mee met Mosey, maar donderde een tel later achterwaarts weer het publiek in. De securitymedewerker kwam de jongen achterna en duwde hem opnieuw op de grond, in de handen van een collega. Die sleurde de jongen naar de uitgang.