Willem Vermandere met zoon Augustijn
Volledig scherm
Willem Vermandere met zoon Augustijn © Jan De Meuleneir/Photo News

Zo vader, zo zoon: Willem Vermandere en Augustijn. “Ik gebruik mijn achternaam met opzet niet als artiest”

MuziekDe vader zingt al langer liedjes dan een getraind geheugen kan terugspoelen, de zoon heeft zijn eerste radiohits te pakken. In het West-Vlaams. In september treden ze voor het eerst samen op. Vergelijken is leep, maar wie per se hetzelfde wil doen als zijn beroemde pa, heeft ervan. "Ik heb er dan maar een liedje over geschreven." Dat het niet gemakkelijk uit de schaduw komen is, met een dominante stem als die van vader.

 1. Geen MIA's in 2021 door corona, wél ‘Week van de Belgische muziek’ als alternatief
  Muziek

  Geen MIA's in 2021 door corona, wél ‘Week van de Belgische muziek’ als alterna­tief

  De MIA’s, de Music Industry Awards, zullen in 2021 niet worden uitgereikt. De coronacrisis strooit roet in het eten en de uitreiking werd intussen uitgesteld naar 2022. Toch werd een alternatief voorzien voor de belangrijkste Vlaamse muziekprijzen: in februari volgend jaar volgt de “Week van de Belgische muziek”. Dat laten VRT en mede-organisator VI.BE, het aanspreekpunt voor de muzieksector, weten.
 2. Jake Reese ‘van Regi’ wil doorbreken als Jaap Reesema: "Ik ben verliefd geworden op Vlaanderen"
  PREMIUM
  Showbizz

  Jake Reese ‘van Regi’ wil doorbreken als Jaap Reesema: "Ik ben verliefd geworden op Vlaanderen"

  Hij zong drie jaar onder de vleugels van Regi, maar nu vliegt Jaap Reesema (35) - en zeg niet langer Jake Reese - uit. In de nasleep van 'Kom wat dichterbij' lanceert de Nederlander de single 'Nu wij niet meer praten', een duet met '#LikeMe'-ster Pommelien Thijs (19). Exact twee weken nadat zijn meester een nummer uitbracht met Camille Dhont (19), óók uit die Ketnet-reeks.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement