‘White Christmas’ van Bing Crosby.
Volledig scherm
PREMIUM
‘White Christmas’ van Bing Crosby. © RV

Zanger met losse handjes en door tragiek geteisterde songschrijver: het waargebeurde verhaal achter de hit ‘White Christmas’

MuziekGeen enkel lied ging zoveel keer over de toonbank als Bing Crosby’s ‘White Christmas’. Het Oscar-winnende nummer vond het kerstgenre uit en herdefinieerde Amerika’s idee van de feestdagen, ook al kwam er oorlog aan te pas om het zo populair te maken en schuilt er een treurig verhaal achter. Bovendien was Bing Crosby geen onbeschreven blad en beschuldigden z’n kinderen hem later van misbruik. “Zonder enig vertoon van emotie of verlies van zelfcontrole mepte hij tot de eerste druppels bloed tevoorschijn kwamen.”

7 reacties

 • Peggie Van Audenhove

  1 jaar geleden
  Iedereen kreeg als kind slaag in die tijd, het was toen 'normaal'. De pedagogische tik is pas veel jaren laten uitgevonden. Ik had leraars die je vol in het gezicht sloegen, sommige spuwden zelfs eerst op hun hand! En de nonnen met hun houten regel, je moest je hand op je lessenaar leggen en 'bam', was normaal toen. Dus ik geef mr Crama gelijk, probeer nu niet de geschiedenis te veranderen en speel liever nog eens de film 'White Xmas' ipv die elk jaar diezelfde stomme 'Home Alone' films!
 • Jonathan Dekeyser

  1 jaar geleden
  Gemakkelijk hoor, iemand die al meer dan 40 jaar dood is nu komen beschuldigen van iets dat niet kan bewezen worden. Het enige wat me van die man bijblijft is dat hij mooie liedjes gemaakt heeft. De rest kan me gestolen worden.
 • Monique Asaert

  1 jaar geleden
  Het was toch een van de mooiste kerst films. Zonder geweld, en met grote acteurs.
 • Godfried Vanverre

  1 jaar geleden
  Volgens Stefan Crama zijn zingen en acteren belangrijker dan goed voor je kinderen zorgen ? Véél sterkte aan zijn kinderen !
 • Jonathan Dekeyser

  1 jaar geleden
  Toran Korshnah, dit is uiteraard geschiedenis herschrijven. Na al die jaren die man nog aan de schandpaal nagelen is er ver over. En als iemand er een andere mening op nahoudt als jezelf is dit geen reden om hem een kloothommel te noemen, een beetje respect zou op zijn plaats zijn.
 1. Helene Fischer van ‘Atemlos’, de schlagerkoningin die meer verdiende dan Céline Dion: “Ze zette punt achter relatie voor haar acrobaat”
  PREMIUM
  Muziek

  Helene Fischer van ‘Atemlos’, de schlagerko­nin­gin die meer verdiende dan Céline Dion: “Ze zette punt achter relatie voor haar acrobaat”

  De kans is reëel dat u nog nooit van Helene Fischer (38) gehoord heeft. Nochtans mag de Duitse schlagerkoningin, bekend van de oorwurm ‘Atemlos durch die Nacht’, zich een van de best verdienende vrouwelijke artiesten ter wereld noemen. In 2018 streek ze zelfs meer poen op dan supersterren als Britney Spears (41) en Céline Dion (54). Ook haar nieuwste tournee ‘Rausch’ spijst haar bankrekening verder aan, al start de concertreeks wel in mineur. Maak kennis met Duitslands populairste zangeres, wiens relatiebreuk alle covers van de weekbladen sierde en die nadien letterlijk in de armen viel van een nieuwe liefde. “Ik heb me een tijdje ontzettend leeg gevoeld.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.