Zanger en muzikant Kris De Bruyne.
Volledig scherm
Zanger en muzikant Kris De Bruyne. © Mozkito

Zanger en muzikant Kris de Bruyne (70) overleden na lange strijd tegen alzheimer

MuziekDe Vlaamse kleinkunstzanger Kris De Bruyne is overleden na een langdurige ziekte. Dat meldt zijn manager Kris Eelen. De Bruyne, die bekend werd met liedjes als ‘Amsterdam’ en ‘De onverbiddelijke zoener’, werd 70 jaar oud. “Er was bij Kris de ziekte van alzheimer vastgesteld, de laatste jaren zagen we hem aftakelen.”

92 reacties

 • CHRIST Thernikow

  2 maanden geleden
  THERNIKOW CHRIST De BOB dylan van de Vlaamse rockscene, niemand zingt kris de bruyne zoals kris de bruyne .Castelli di Canniero, ik wil dat er na mijn dood gezongen word maak het feest niet te lang niet te kort.
 • Joseph Foerts

  2 maanden geleden
  Een goot verlies voor de kleinkunst, ik was fan.
 • Gerda Phlypo

  2 maanden geleden
  Zalig was die kleinkunsttijd in de jaren zeventig met Miek en Roel , Boudewijn De Groot, Dimitri Van Toren en de vele andere .
 • Geert De Meyst

  2 maanden geleden
  Een parel uit het kleinkunstboeket is heen gegaan. De jaren zeventig blijven onovertroffen. Sweet Dreams in ballerinaheaven, ik kom wel eens 's nachts als het donker is.
 • Marc Van Driessche

  2 maanden geleden
  En zo vertrekken ze een na een de iconen uit ons tijdperk van het laatste kwart van vorige eeuw, tot er niets meer overblijft van die wondermooie tijd die onnavolgbaar is, RIP’
 1. TikTok verwijdert video van Camille Dhont wegens ‘te naakt’: “Mag een meisje geen badpak meer dragen?”
  Play
  Muziek
  9

  TikTok verwijdert video van Camille Dhont wegens ‘te naakt’: “Mag een meisje geen badpak meer dragen?”

  Zoals alle celebrities anno 2021 is ook de Vlaamse zangeres en actrice Camille Dhont (19) erg actief op social media. Toen ze vorige week haar fans gelukkig wilde maken met een ‘behind the scenes’-filmpje van de opnames van haar nieuwste videoclip ‘Vuurwerk’, viel ze echter bijna van haar stoel. TikTok verwijderde de video wegens ‘naaktheid en seksuele activiteit door volwassenen’.
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 3. Afrojack treedt op tijdens finale Eurosongfestival
  Muziek

  Afrojack treedt op tijdens finale Eurosong­fes­ti­val

  Afrojack (33) is toegevoegd aan de spectaculaire line-up van het Eurovisiesongfestival 2021 op 22 mei. Samen met de Nederlandse artiesten Glennis Grace (42) en Wulf (34) gaat de dj een exclusief optreden in Rotterdam geven als onderdeel van de speciaal voor het Songfestival gemaakte act ‘Music Binds Us’. Het is voor het eerst dat de interval act in de finale uit twee delen bestaat. Dat heeft de songfestivalorganisatie vandaag bekendgemaakt.
 1. Opletten geblazen voor naalden in sluikstort in ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Opletten geblazen voor naalden in sluikstort in ‘De Vuilste Jobs van Vlaanderen’

 2. "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?
  Play
  Popquiz

  "Dit mag ik misschien niet zeggen op tv": haalt dit fragment van Popquiz de uitzending of niet?