Gerry Marsden brengt zijn klassieker op het veld van Liverpool.
Volledig scherm
Gerry Marsden brengt zijn klassieker op het veld van Liverpool. © REUTERS

‘You'll Never Walk Alone’-zanger Gerry Marsden (78) overleden

MuziekDe Britse zanger Gerry Marsden is op 78-jarige leeftijd overleden na een kort ziekbed. Hij was de leadzanger van Gerry & The Pacemakers, de Liverpoolse band die in 1963 de bekendste uitvoering van ‘You'll Never Walk Alone’ uitbracht. In het Verenigd Koninkrijk staat de groep ​​bekend als de allereerste band die met hun eerste drie singles telkens de nummer één bereikten in de hitlijsten. 

17 reacties

 • Ruud Moret

  3 weken geleden
  Gerry and the Pacemakers was een uitstekende band in Liverpool in 1964. Buiten You'll Never Walk Alone hadden ze menige hits, zoals Ferry Cross the Mersey, en hun eerste How Do You Do (What You Do to Me) en I Like It. Ze waren niet zo getalenteerd als The Beatles, maar Gerry Marsden was een uitstekende zanger. En voor de Vlamingen: het is "Dzjerrie", niet "Gerrie" (van "Gerard"). In een BBC-interview met hem across the Mersey een aantal jaar geleden merkte ik dat het een joviale kerel was.
 • rik cappelle

  3 weken geleden
  Natuurlijk klinkt YNWA nergens zoals op Anfield Road want dat is een kippenvel en tot tranen toe moment. In Belgie zorgt reeds jarenlang de fantastische 12de man van Club Brugge ook steeds voor een magisch moment voor de match door uit volle borst hun lijflied mee te zingen. En YNWA blijft daar niet alleen bij woorden maar ook bij daden. Zie de zelfs groeiende supportersaantallen toen het wat minder ging waardoor ons stadion nu uitpuilt.
 • Dick De Zeure

  3 weken geleden
  Uit de gouden jaren toen muziek nog echt muziek was. Rust in vrede en bedankt!
 • Krikke Den Toeveneer

  3 weken geleden
  Zeer goed gezien dat het lied origineel van Rodgers en Hammerstein is !
 • RENE KEEGAN

  3 weken geleden
  zag hem live in 1964 in de originele cavern in liverpool ! zalige kerel ! RIP FRIEND ! ynwa is ons familielied dat bij elke gelegenheid gespeeld wordt, ook op de triestige...
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Arnold Schwarzenegger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"
  Play

  Arnold Schwarzen­eg­ger krijgt vaccin: "Volg mij als je wil overleven"