Waarom Niels Destadsbader niet genomineerd is voor een MIA: “Ik heb wél op hem gestemd”

MuziekVanavond worden de MIA’s uitgereikt en die kleuren Vlaamser dan ooit. Niels Destadsbader werd niet genomineerd voor een prijs. Hoe komt dat? ‘Play Café’ vroeg het aan HLN-journaliste Jolien Boeckx. “Er is altijd een jury die mag nomineren”, legt zij uit. “Dat zijn een 250-tal mensen uit de muziekindustrie. Per categorie mag je drie favorieten doorgeven. Afhankelijk van wie die mensen nomineren, wegen bepaalde stemmen niet op natuurlijk, als iedereen op dezelfde mensen gaat stemmen.” Of het terecht is dat Niels Destadsbader geen nominatie kon verzilveren? “Ik moet toegeven, ik had wel op hem gestemd", lacht Jolien. “Dus van mij had hij wel genomineerd mogen worden. Maar mijn stem zal niet opgewogen hebben tegenover de rest. De meerderheid beslist, hé.”

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. LIVE. Vandaag meert de JEZ!-boot aan in Deinze waar onder anderen Maksim Stojanac, Regi en Michael Amani optreden
  Muziek

  LIVE. Vandaag meert de JEZ!-boot aan in Deinze waar onder anderen Maksim Stojanac, Regi en Michael Amani optreden

  De JEZ!-feestweek is gisteren van start gegaan. De party duurt maar liefst vijf dagen en zit boordevol optredens. Qmusic maakt de hele week live radio vanop het dek van de JEZ!-boot, die aanmeert in vijf steden. Als tweede is Deinze aan de beurt. Vandaag entertainen daar op het Sint-Poppoplein onder anderen Maksim Stojanac, Regi en Michael Amani het publiek. Kan je er helaas niet bij zijn? Geniet dan hier mee dankzij onze livestream.