Hooverphonic liet geen sterke indruk na tijdens de finale van het Songfestival.
Volledig scherm
PREMIUM
Hooverphonic liet geen sterke indruk na tijdens de finale van het Songfestival. © ANP

Waarom kon ons land opnieuw niet scoren op het Songfestival? “Zolang we op veilig spelen, zullen we nooit potten breken”

SongfestivalMet amper drie punten van het publiek en een negentiende plaats tout court werd de finale van het Songfestival gisteren een koude douche voor Hooverphonic. Het is daarmee de zoveelste Vlaamse inzending die geen overtuigende indruk kan maken tijdens de liedjeswedstrijd. Zaten Alex, Geike en Raymond echt op  ‘the wrong place’ of is er een andere verklaring? Enkele experten geven tekst en uitleg. “Het is niet omdat iets past bij de luistersessies van Radio 1, dat het ook overeind blijft op het Songfestival.”

102 reacties

 • Deville Cleyman

  6 maanden geleden
  Waarom sturen ze natalia niet zij zing goed en kan wel winnen
 • Karl Huysmans

  6 maanden geleden
  Omdat Belgen altijd denken dat ze in alles de beste zijn,om daarna diep te vallen. Zal op het EK voetbal niet anders zijn.
 • marc van de poel

  6 maanden geleden
  Ik vond de 19 de plaats nog een succes.
 • Olivier Vandermosten

  6 maanden geleden
  Mms volgend jaar Koen crucke sturen samen met Regi.
 • Jean-Claude Van Meirhaeghe

  6 maanden geleden
  Belgie is veel te saai met liedjes, die denken het klinkt goed maar dat is het niet, ik had het liedje maar 1 keer gehoord en dacht dit wordt niets, het verwondert mij dat ze oo de 19 plaats zaten, voor mij was het een flop. Volgende keer iets meer gedurfder en gewaagder dan gaan ze zeker winnen maar dan is de vraag waar en hoe gaan ze dit geven want er is geen zaal groot genoeg
 1. Zijn terugkeer naar de VRT is een feit: Niels Destadsbader presenteert dit eindejaar mee de Top 2000 op Radio 2
  Muziek

  Zijn terugkeer naar de VRT is een feit: Niels Destadsba­der presen­teert dit eindejaar mee de Top 2000 op Radio 2

  December is bijna in zicht en bij Radio 2 zijn ze alvast klaar om de gezelligste periode van het jaar opnieuw op gang te trappen. Voor de gelegenheid lanceert de radiozender een gloednieuwe eindejaarslijst die ook Niels Destadsbader mee zal presenteren. Voor de zanger, die onlangs zijn overstap naar de VRT aankondigde, is het de eerste keer dat hij er opnieuw te horen zal zijn.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 3. Dankzij Spotify Lyrics zing je ze nooit meer verkeerd: Dit zijn de tien meest misbegrepen lyrics
  Muziek

  Dankzij Spotify Lyrics zing je ze nooit meer verkeerd: Dit zijn de tien meest misbegre­pen lyrics

  Spotify introduceerde donderdag een nieuwe functie: Spotify Lyrics. De naam spreekt al wat voor zich, vanaf nu kan je de lyrics te zien krijgen bij het nummer dat wordt afgespeeld. Handig, want je zal het zeker al wel eens hebben voorgehad: Je zingt uit volle borst een liedje mee maar blijkbaar gebruik je niet de juiste tekst. Ook bij deze bekende liedjes heb je waarschijnlijk al wel eens iets verkeerds gezongen.