K3: Marthe, Julia en Hanne.
Volledig scherm
PREMIUM
K3: Marthe, Julia en Hanne. © Photo News

Waarom is het nieuwste K3-dansje zo populair over generaties heen?

“Onze liefde is een waterval, een waterval, hey-ey! Wo-oh!” We moeten het woord ‘waterval’ nog maar lezen of we dansen al spontaan verder in ons hoofd. Niet alleen de allerkleinsten, ook tieners, twintigers en hun ouders dansen vrolijk mee met de nieuwe K3-hit. “Niets is zo verbindend als ritme en beweging”, zegt cultuursocioloog Walter Weyns.

7 reacties

 • Hilde Weymeersch

  1 jaar geleden
  Veel speciaals is daar nu toch niet te zien. Als je het eenmaal gezien hebt , hebt ge genoeg gezien voor de rest van het jaar.
 • dretie munkies

  1 jaar geleden
  Ze worden natuurlijk enorm gepusht door Verhulst en co !
 • Patrick Verbelen

  1 jaar geleden
  Ik begrijp heel die heisa rond K3 niet, wat is hier nu zo speciaal aan? Beter de andere Vlaamse artiesten steunen, er zit talent genoeg
 • Marc Van der Vloedt

  1 jaar geleden
  Een "winnaar"... met dat meeslepend dansje en deuntje vooral met en door d(i)e reclame voor de outfits met de uitgekiende (maar vooral verwachte) samenstelling (bij de grote) van de "3" !
 • Herman Van Beneden

  1 jaar geleden
  Streken hebben ze genoeg daar zal het niet aan liggen.
 1. KIJK. Kürt Rogiers brengt verrassende dragqueen-act op het Schlagerfestival
  Muziek

  KIJK. Kürt Rogiers brengt verrassen­de drag­queen-act op het Schlager­fes­ti­val

  Het was gisteren weer tijd voor de polonaise. Het Schlagerfestival trapte zijn zestiende editie op gang met levenslied-toppers als Willy Sommers, Lisa Del Bo en Luc Steeno. De presentatie van het festival nam Kürt Rogiers opnieuw voor zijn rekening - al voor de zevende keer op rij. “De kans is groot dat ik, naast het aankondigen van de artiesten, weer op een verrassende wijze opduik”, verklapte hij onlangs in onze krant. En zo geschiedde: het Schlagerfestival bracht - letterlijk - de diva in Kürt naar boven. De presentator verraste het publiek toen hij in stiletto’s en glitterjurk, met opgemaakt gezicht en pruik op, op het podium flaneerde tussen Sally Monella en Star, twee professionele dragqueens. Daar zongen ze ‘This is My Life’ van Shirley Bassey.
 1. Karen Damen kondigt onewomanshow aan en gaat opnieuw zingen: “Ja, het zal ook opnieuw in het Nederlands zijn”
  SHOWBITS
  10

  Karen Damen kondigt onewoman­show aan en gaat opnieuw zingen: “Ja, het zal ook opnieuw in het Nederlands zijn”

  Karen Damen (48) heeft groot nieuws: ze gaat opnieuw zingen en touren. Op 13 december gaat in de Arenberg in Antwerpen ‘De eerste keer’ in première, haar eerste eigen onewomanshow. Dat kondigt ze exclusief aan in een gesprek met Showbits: “Ik ga vertellen over mijn leven, wat ik allemaal heb meegemaakt en geloof me: jullie weten nog lang niet alles van mij”. Exact 25 jaar na de start van K3 is ze voor het project herenigd met William Vaesen, de ontdekker van het trio. Hij verplicht Karen alvast om terug in het Nederlands te gaan zingen, ook al had ze gezworen dat nooit meer te doen. Tickets voor de voorstelling gaan op vrijdag 17 maart om 10 uur in verkoop via deze link.
 2. ‘VanBurAl’-trio krijgt van Studio 100 eigen shows op festivals en in discotheken: “We kijken ernaar uit!”
  Muziek

  ‘VanBurAl’-trio krijgt van Studio 100 eigen shows op festivals en in discothe­ken: “We kijken ernaar uit!”

  Het was tijdens de afscheidsshows van Gert Verhulst (55) in het pop-up theater in Puurs al duidelijk: de fans krijgen geen genoeg van het komische trio ‘VanBurAl’, beter bekend als Van Leemhuyzen, meneer de burgemeester en Alberto Vermicelli. Daarom beslist Studio 100 om de bekende sidekicks van Samson nu ook eigen shows te geven. “Ze zijn volop bezig met de plannen", aldus Koen Crucke (71).