Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom ‘Bohemian Rhapsody’ met zijn goddelijke nonsens élk jaar de eindejaarslijstjes haalt

MuziekIn de tijdloze lijstjes op de radio is de aanwezigheid van ‘Bohemian Rhapsody’ hardnekkiger dan die van een wereldwijd verspreid virus. Bij Radio 2 staat het voor de tiende keer op rij op één, bij De Tijdloze van StuBru op drie. Hoe kon deze evergreen zich zo vasthaken in het collectief geheugen?

35 reacties

 • Carmen De Gussem

  2 maanden geleden
  Er zit zo'n verscheidenheid aan genres in het lied zodat iedereen er wel iets naar zijn gading kan in vinden.Wie er niet van houdt is toch iemand die niet al te veel verstand heeft van gecompliceerde popmuziek. Er zijn natuurlijk nog schitterende nummers gemaakt nummer 1 waardig ( Child in time, Stairway ,Kashmir, Macca liedjes ,vroege Stones,...) en een lied mooi vinden is zo subjectief maar men moet wel erkennen dat Bo Rhap al die verschillende stijlen en genres in 1 lied concentreert.
 • Charel De Kromhe

  2 jaar geleden
  Als fan van het eerste uur,hebben we nog nooit voor een lijstje gestemd.Het feit dat Freddie nog altijd zoveel afgunst opwekt ,bewijst zijn grootsheid.
 • Mark Vandebroecke

  2 jaar geleden
  Als overtuigd muziekliefhebber, reeds meer dan 50 jaar, heb ik nooit begrepen wat die song in zich heeft. Toch niet verdiend zo hoog genoteerd !
 • Catherine Mistiaen

  2 jaar geleden
  Heb altijd al een oogje gehad op FM: prachtig lijf. Zijn "Mamaaaaa, oeoeoe, I don't wonna die. Sometimes I wish I'd never been born at all ..." is adembenemend ontroerend en ijzingwekkend profetisch. Onweerstaanbaar mooie muziek.
 • Thérèse Reczkowski

  2 jaar geleden
  Toen was er nog goede muziek niet gelijk nu
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.