Steve Tielens en Liliane Saint-Pierre.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve Tielens en Liliane Saint-Pierre. © Kristof Ghyselinck/ISOPIX

Vlaamse artiesten kijken met bang hart naar de zomer: “Als ik niet kan optreden, betekent dat een verlies tot 35.000 euro”

MuziekOp de planning voor april, mei en juni: niks, nada, nul optredens. En ook de boekingen voor juli en augustus, dé topmaanden voor onze Vlaamse artiesten, blijven voorlopig uit. “Vorige zomer had ik tot wel 45 optredens. Als die zouden wegvallen, is dat een financiële aderlating”, zegt Matthias Lens (34). “Voor mij betekent dat een verlies tot 35.000 euro”, aldus Steve Tielens (48). “Ik ben al aan het nadenken om halftijds terug als verkoopmanager te gaan werken.”

 1. Noodkreet van Gentse dj over eventsector: “Iemand die zich mentaal slecht voelt, denkt snel dat hem of haar schuld treft. Vreemd, want met fysieke gezondheid doen we dat niet”
  Play
  Gent

  Noodkreet van Gentse dj over eventsec­tor: “Iemand die zich mentaal slecht voelt, denkt snel dat hem of haar schuld treft. Vreemd, want met fysieke gezondheid doen we dat niet”

  Een emotionele oproep van de Gentse dj en eventorganisator Jef Eagl (29) gaat viraal op Instagram. De coronacrisis weegt hard op de mensen die hij kent. “Ik ken meer mensen die zelfmoord pleegden, dan mensen die corona hebben gehad”, schrijft de Gentenaar in een bericht dat al meer dan 25.000 likes kreeg. Het uitblijven van enig perspectief weegt hem en zovelen anderen zwaar. Hij licht zijn verhaal toe bij HLN LIVE.
 1. Erik Van Looy over hoe zijn schouder uit de kom ging in 'De Container Cup' van Pedro Elias
  Play
  De Slimste Mens Ter Wereld

  Erik Van Looy over hoe zijn schouder uit de kom ging in 'De Container Cup' van Pedro Elias

 2. Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels
  Play

  Mag je lief met een ander kussen? Dit zeggen 10 Vlaamse koppels