Steve Tielens en Liliane Saint-Pierre.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve Tielens en Liliane Saint-Pierre. © Kristof Ghyselinck/ISOPIX

Vlaamse artiesten kijken met bang hart naar de zomer: “Als ik niet kan optreden, betekent dat een verlies tot 35.000 euro”

MuziekOp de planning voor april, mei en juni: niks, nada, nul optredens. En ook de boekingen voor juli en augustus, dé topmaanden voor onze Vlaamse artiesten, blijven voorlopig uit. “Vorige zomer had ik tot wel 45 optredens. Als die zouden wegvallen, is dat een financiële aderlating”, zegt Matthias Lens (34). “Voor mij betekent dat een verlies tot 35.000 euro”, aldus Steve Tielens (48). “Ik ben al aan het nadenken om halftijds terug als verkoopmanager te gaan werken.”

55 reacties

 • Joshua Garreyn

  11 maanden geleden
  En aan alles rond hun word er niet gedacht want zonder techniekers staan ze ook nergens
 • Filiep Lapeire

  11 maanden geleden
  En als je wel kan optreden dan worden het 3500 besmettingen en 700 doden.
 • De Waen Luc

  11 maanden geleden
  Vlaamse "artiesten" vragen makkelijk 7000 a 10.000 euro per uurtje play back,,,,jawel beste mensen...
 • Peter Tijdgad

  11 maanden geleden
  Moet ik wel rondkomen met een maandelijkse loon van 1350€ en moet ook niet zagen in tegendeel !
 • Jaak Casteleyn

  11 maanden geleden
  Het zijn voor iedereen barre tijden, altijd dat gezeur over geld, we mogen blij zijn als we gezond mogen blijven, dat is met geen geld te betalen.
 1. Waarom de liedjesschrijver achter ‘Nobelprijs’ van Clouseau zich graag wil excuseren
  Muziek

  Waarom de liedjes­schrij­ver achter ‘Nobelprijs’ van Clouseau zich graag wil excuseren

  Hij doet wellicht niet bij iedereen een belletje rinkelen, maar in muziekland wordt de naam van Stefaan Fernande al langer warm onthaald. Als liedjesschrijver is hij verantwoordelijk voor tal van bekende Vlaamse hits, waaronder ook ‘Nobelprijs’ van Clouseau. Over die oorwurm wilde Stefaan op Radio 1 echter nog wat kwijt: omdat iedereen het nummer eigenlijk al jarenlang verkeerd zingt, zegt de liedjesschrijver daar nu ‘sorry’ voor.
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. “Ik hoor mijn hele leven niets anders dan Billie! Billie! Billie!”: intieme documentaire biedt intrigerende inkijk in leven Billie Eilish
  PREMIUM
  Celebrities

  “Ik hoor mijn hele leven niets anders dan Billie! Billie! Billie!”: intieme documentai­re biedt intrigeren­de inkijk in leven Billie Eilish

  Als 17-jarige kun je de wereld veroveren, maar dat gaat nooit zonder slag of stoot. Billie Eilish (19) geeft via haar documentairefilm ‘The world’s a little blurry’ een magnifiek inkijkje in haar leven. Haar kracht, haar zwaktes, haar twijfels, haar worstelingen. Hoe ze geplaagd wordt door aanvallen van Gilles de la Tourette en hoe haar ouders moeite hebben om hun jongste dochter los te laten. Alles komt voorbij in een ongekend open document.
 1. Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatietest?
  Play
  Da's Liefde

  Is een IKEA-kast in elkaar steken dé ultieme relatie­test?

 2. Babette showt haar paaldans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen
  Play

  Babette showt haar paal­dans-skills aan haar date Jony in Blijven Slapen