Steve Tielens en Liliane Saint-Pierre.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve Tielens en Liliane Saint-Pierre. © Kristof Ghyselinck/ISOPIX

Vlaamse artiesten kijken met bang hart naar de zomer: “Als ik niet kan optreden, betekent dat een verlies tot 35.000 euro”

MuziekOp de planning voor april, mei en juni: niks, nada, nul optredens. En ook de boekingen voor juli en augustus, dé topmaanden voor onze Vlaamse artiesten, blijven voorlopig uit. “Vorige zomer had ik tot wel 45 optredens. Als die zouden wegvallen, is dat een financiële aderlating”, zegt Matthias Lens (34). “Voor mij betekent dat een verlies tot 35.000 euro”, aldus Steve Tielens (48). “Ik ben al aan het nadenken om halftijds terug als verkoopmanager te gaan werken.”

55 reacties

 • Joshua Garreyn

  3 jaar geleden
  En aan alles rond hun word er niet gedacht want zonder techniekers staan ze ook nergens
 • Filiep Lapeire

  3 jaar geleden
  En als je wel kan optreden dan worden het 3500 besmettingen en 700 doden.
 • De Waen Luc

  3 jaar geleden
  Vlaamse "artiesten" vragen makkelijk 7000 a 10.000 euro per uurtje play back,,,,jawel beste mensen...
 • Peter Tijdgad

  3 jaar geleden
  Moet ik wel rondkomen met een maandelijkse loon van 1350€ en moet ook niet zagen in tegendeel !
 • Jaak Casteleyn

  3 jaar geleden
  Het zijn voor iedereen barre tijden, altijd dat gezeur over geld, we mogen blij zijn als we gezond mogen blijven, dat is met geen geld te betalen.
 1. Anneleen en Dami van Spring waren een jaar een koppel: “Maar jammer genoeg is het contact helemaal verwaterd”
  Play
  Showbits

  Anneleen en Dami van Spring waren een jaar een koppel: “Maar jammer genoeg is het contact helemaal verwaterd”

  Nog het hele weekend kunnen de iets oudere Studio 100-fans voor puur jeugdsentiment terecht op de ‘Rewind Party’ in het Sportpaleis. Nu echt voor de laatste keer ook met een reünie van Spring. Of toch met drie van de vier bandleden. Anneleen Liégeois koos voor een leven buiten de schijnwerpers en woont nu in Portugal, zoals we gisteren onthulden. “Anneleen is altijd anders geweest, we hadden het haar gegund om nu nog eens mee te profiteren van het succes”, vertelt Jelle backstage. En er wordt ook onthuld wie van de bandleden een relatie hadden. Bekijk het in een nieuwe Showbits.
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 1. Vuurwerk en spektakel: Elton John schittert tijdens allerlaatste concert ooit in Noord-Amerika
  Play
  Muziek

  Vuurwerk en spektakel: Elton John schittert tijdens allerlaat­ste concert ooit in Noord-Amerika

  Elton John (75) heeft voor de laatste keer ooit opgetreden in Noord-Amerika. De iconische zanger is momenteel bezig aan zijn wereldtournee. Zijn stop in Los Angeles was daarmee ook zijn laatste stop in de VS. De aanwezigen in het stadion konden genieten van zijn muziek, heel wat spektakel én van vuurwerk. Ook andere artiesten kwamen langs op het podium, zoals zangeres Dua Lipa (27). Wie er niet bij was, had de kans om het concert live te volgen op de streamingsdienst Disney+.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.