Van links naar rechts: Thomas Raggi, Ethan Torchio, Victoria De Angelis en Damiano David.
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Thomas Raggi, Ethan Torchio, Victoria De Angelis en Damiano David. © AP

Van snotneuzen bij X-Factor tot rock-'n-rollgoden met een eerste drugschandaal: dit is Songfestival-winnaar Måneskin

SongfestivalMeteen nadat de Italianen van Måneskin zich zaterdag tot winnaars van het Songfestival kroonden, lag frontman Damiano David al onder vuur. Dankzij drie seconden waarbij hij - voor het oog van de camera’s - een lijntje coke lijkt te snuiven. “I don’t do drugs”, klonk het gepikeerd, waarna hij een negatieve test aflegde.  Toch is z’n imago van rebelse rocker meteen gevestigd. De ultieme wraak op “alle docenten die dachten dat er nooit wat van me terecht zou komen”.

19 reacties

 • Jil Heirman

  2 jaar geleden
  Aan iedereen die toetert dat hij niet kan zingen stel ik voor dat ze dit zelf eens proberen. Het is niet zomaar geschreeuw, het is juist moeilijk om heel de tijd je stem zo intens te gebruiken en Damiano doet dat goed.
 • JOZEF CAUDRON

  2 jaar geleden
  Is de naam "muziek" niet waardig. Onbegrijpelijk.
 • Maartje Nieuwboter

  2 jaar geleden
  Hun drie CDs zijn prach-tig. Luister op Google naar "Parole Lontane", "Vent'anni", "Coraline", ... en wees verbluft. Damione is een raszanger met zo'n echte korrelige Italiaanse stem die zowel in ballades als in ruigere nummers exact doet wat ze moet doen om tot een betoverend geheel te leiden. Maneskin is van het beste wat het Eurovisiesongfestival ooit al heeft voortgebracht. Tijd zal dat nog uitwijzen. Wait and see. Van deze groep gaan we nog véél horen.
 • frederique François

  2 jaar geleden
  Zalige groep! Leef u leven! Trek u niets aan van een ander! Maatschappij is om zeep van mensen die met het vingertje wijzen! Wees uzelf! En who cares wat mensen zeggen! Hopelijk komen ze vlug naar België!
 • percy colman

  2 jaar geleden
  Inderdaad Didi en sofie,als metalfan is het niet direct men ding maar is een band die zeker serieus moet genomen worden.denk op festivals zoals werchter dat die zeker hun plaats hebben.
 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.