Kate Bush.
Volledig scherm
Kate Bush. © ANP/Gamma Presse Images

Van ‘Running Up That Hill’ tot ‘Little Green Bag’: deze hits kregen een tweede leven

MuziekJaren 80-hit ‘Running Up That Hill’ van Kate Bush stond na het uitkomen van het nieuwe seizoen van de Netflix-serie ‘Stranger Things’ dagenlang in de top drie van streamingdienst Spotify, met meer dan acht miljoen streams per dag. 37 jaar nadat het nummer voor het eerst uitkwam, brengt het door het herleefde succes zo'n 2,3 miljoen dollar in het laatje. Zo zijn er nog veel meer nummers die (opnieuw) hits werden door populaire films en series.

1 reactie

 • maarten mouton

  5 maanden geleden
  In dreams van Roy Orbison en ook zijn carrière kreeg een 2de leven door de film blue velvet.
 1. Hoe gaat het nog met Within Temptation-zangeres Sharon den Adel? “Ik heb nog steeds die honger om te schrijven”
  PREMIUM
  Showbizz

  Hoe gaat het nog met Within Temptation-zangeres Sharon den Adel? “Ik heb nog steeds die honger om te schrijven”

  Sharon den Adel beloofde zichzelf nooit meer langer dan twee, drie weken op tour te gaan. Dat is mislukt. Tijdens haar huidige tour, die gisteren halt hield in Brussel, slaapt de Within Temptation-zangeres acht van de negen weken in de tourbus. Een inkijkje in het leven en de carrière van de zangeres, tevens moeder van drie tieners. “De status van voorprogramma zijn we gepasseerd, maar voor Iron Maiden maakten we graag een uitzondering.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.