Jan Jambon.
Volledig scherm
Jan Jambon. © Photo News

“Uiterlijk midden maart beslissing over zomerfestivals”

Muziek“Er is met de sector afgesproken dat er uiterlijk midden maart beslist wordt over de organisatie van de zomerfestivals.” Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) donderdag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Open Vld-parlementslid Stephanie D’Hose.

3 reacties

 • Monique Verschueren

  1 jaar geleden
  Ik vind persoonlijk dat ze moeten stoppen met de mensen valse hoop te geven en dat ze pas erover praten als de moment er klaar voor is en alles terug veilig is .
 • Joske Zeeuw

  1 jaar geleden
  Dan gaan ze beslissen op het moment dat de derde golf door het land raast, dat weten ze nu al. Dus vergeet de festivals maar. In 2022 zal het wel terug mogelijk zijn. Hetzelfde voor horeca, cinema e.d. Wie er anders over denkt is aan het dagdromen.
 • Roger Duyssens

  1 jaar geleden
  Hoe,kan men in deze context met zoveel nieuwe varianten waarvan men helemaal niets weet nu op zulke vraag een zinnig antwoord geven? Als Jambon een eerlijk realistisch politicus was moest hij nu ook al zeggen dat wat er beloofd was niet kan. Half maart is niet meer realististisch. Het is nu duidelijk dat men kan stellen dat 1 mei de datum is om te beslissen wat kan of wat niet kan.
 1. “Verlies van 40 miljoen euro”: Sportpaleis-baas Jan Van Esbroeck ziet de toekomst somber in (en hij is niet de enige)
  PREMIUM
  Showbizz

  “Verlies van 40 miljoen euro”: Sportpa­leis-baas Jan Van Esbroeck ziet de toekomst somber in (en hij is niet de enige)

  Voorlopig geen fase 5 in de versoepeling van de coronamaatregelen en dat is vooral slecht nieuws voor de evenementensector. Die reageert ontgoocheld en moedeloos. Jan Van Esbroeck gaat er nu al vanuit dat er in zijn Sportpaleis een heel kalenderjaar geen grote concerten zullen plaatsvinden. Hans Bourlon van Studio 100 voorspelt een ‘regen aan faillissementen’ en manager Stijn Peeters telt nu al 100 werkloze werknemers. Al komen de strengere coronamaatregelen voor sommigen toch ook niet helemaal ongelegen.