'Jerusalema' van Master KG staat niet langer bovenaan de Ultratop.
Volledig scherm
'Jerusalema' van Master KG staat niet langer bovenaan de Ultratop. © RV

TikTok-hits wisselen elkaar af aan top van Ultratop: ‘Jerusalema’ na 10 weken niet langer op één

MuziekNa 10 weken heerschappij staat ‘Jerusalema’ van Master KG niet langer bovenaan de Ultratop. De single groeide dankzij TikTok uit tot dé zomerhit, met een bijhorend dansje dat viraal ging op sociale media. De nieuwe nummer één is ook een song die razend populair is op het videoplatform: ‘Head & Heart’ van het Britse duo Joel Corry en MNEK.

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 2. Rob de Nijs brengt laatste plaat uit na diagnose met Parkinson: “Mijn zoon van acht is de enige waar ik me zorgen om maak”
  PREMIUM
  Muziek

  Rob de Nijs brengt laatste plaat uit na diagnose met Parkinson: “Mijn zoon van acht is de enige waar ik me zorgen om maak”

  Rob de Nijs (77) werkt toe naar het einde van z’n carrière, met een laatste plaat en - hopelijk - optredens. De ziekte van Parkinson haalt hem langzaam in. “Er gebeuren nog elke dag mooie dingen. Maar het mooiste is wel grotendeels achter de rug. Ik ben daar nuchter in: op een gegeven moment is het over. De enige over wie ik me soms zorgen maak, is m’n zoontje van acht.”
 1. De Macarena 2.0 lijkt geboren: TikTok maakt van ‘Jerusalema’ dé danshype van het moment
  PREMIUM
  Muziek

  De Macarena 2.0 lijkt geboren: TikTok maakt van ‘Jerusalema’ dé danshype van het moment

  Een nieuwe 'Macarena' of 'Indianendans' lijkt in de maak. 'Jerusalema' heet het nummer. Het is Zuid-Afrikaans, en je danst erop met je voeten en wat exotische heupbewegingen. Op TikTok en YouTube is het een wereldwijde hype met meer dan 85 miljoen views, en nu klimt het ook in onze hitlijst richting top. En dat voor een intussen acht maanden oud gospellied, dat recent opgepikt werd door Angolese jongeren.
 1. Drama in Free Love Paradise: "ik walg van je!"
  Play

  Drama in Free Love Paradise: "ik walg van je!"

 2. TikTok-sensatie Charli D’Amelio (16) breekt de magische grens van 100 miljoen volgers
  Play

  Tik­Tok-sensatie Charli D’Amelio (16) breekt de magische grens van 100 miljoen volgers