Tupac, André Hazes en Maria Callas als hologrammen.
Volledig scherm
Tupac, André Hazes en Maria Callas als hologrammen. © YouTube

Steeds meer hologrammen op het podium: toekomst van de muziekindustrie brengt bitterzoet gevoel met zich mee

MuziekMaria Callas, een zangeres die meer dan 40 jaar geleden het leven liet, staat op 27 november alsnog op het podium in Brussel. Dat kan, omdat de sopraan wordt teruggebracht als hologram. Een fenomeen dat steeds vaker terug lijkt te komen in de muziekindustrie. Maar waar ligt precies de grens tussen een nostalgisch eerbetoon en een eerder luguber weerzien? 

1 reactie

 • Eveline Van den Hout

  5 jaar geleden
  Het hologram : Star trek - VOYAGER achterna. Het is de toekomst en men zal die niet tegen houden. Waarom niet uw overleden kat of hond of man of vrouw enz. in uw living als "levende" hologram zetten in plaats van een foto ? Daar ligt een hele markt open.
 1. Na ‘Flowers' van Miley Cyrus: dit zijn de vlijmscherpste wraaknummers ooit geschreven (en de exen waar ze over gaan)
  MUZIEK

  Na ‘Flowers' van Miley Cyrus: dit zijn de vlijm­scherp­ste wraaknum­mers ooit geschreven (en de exen waar ze over gaan)

  Met haar nieuwe single ‘Flowers’ pakt Miley Cyrus (30) haar ex-man Liam Hemsworth stevig aan. Drie jaar na haar scheiding heeft de popster de stukgelopen relatie duidelijk verwerkt. “Ik kan beter van mezelf houden dan jij”, klinkt het zelfverzekerd. Maar de Amerikaanse zangeres is lang niet de enige die wraak neemt op haar ex in een liedje. Van Justin Bieber tot Taylor Swift: dit zijn de beste wraaknummers op een rijtje.
 2. KIJK. The 1975 kondigt Harry Styles aan als gastoptreden... maar dan verschijnt plots Lewis Capaldi
  Muziek

  KIJK. The 1975 kondigt Harry Styles aan als gastoptre­den... maar dan verschijnt plots Lewis Capaldi

  The 1975 neemt het publiek tijdens een concert in Newcastle goed beet. De laatste tijd nodigen ze grote gasten uit tijdens hun shows zoals Taylor Swift (33). Deze keer beloven ze de fans dat popster Harry Styles (28) op de planken zal staan, maar niets is minder waar. Plots verschijnt Lewis Capaldi (26), zanger én grappenmaker, op het podium om te zingen voor het publiek. De fans nemen het hem zeker niet kwalijk en kunnen er om lachen. Ze zingen luidkeels mee met zijn versie van ‘Love Story’, een van de grootste hits van Taylor Swift.