Olivia Rodrigo
Volledig scherm
Olivia Rodrigo © Jordan Strauss/Invision/AP

Spotify betaalde bijna 5 miljoen euro uit aan 130 artiesten

MuziekSpotify heeft bekendgemaakt dat het bedrijf vorig jaar 6,4 miljard euro uitbetaalde aan artiesten op het streamingplatform. Daarmee wordt een kwart van de omzet in de muziekindustrie opgehaald. Dat nieuws werd bekendgemaakt op de ‘Loud And Clear’-website van het bedrijf, die vorig jaar werd gelanceerd met als doel om “meer transparantie” te bieden rond de betalingen.

 1. RECENSIE. “Een verrassend persoonlijke show”: Stromae start in ‘Paleis 12' ongeziene concertreeks

  RECENSIE. “Een verrassend persoonlij­ke show”: Stromae start in ‘Paleis 12' ongeziene concert­reeks

  “Bonsoir, les Brusseleirs.” De Maestro kwam thuis. Met acht keer ‘Paleis 12' en één dag Werchter mag Stromae in 2023 op Belgische bodem maar liefst 208.000 volgelingen voor zijn podium verwachten. In Brussel werd hij na omzwervingen in Amerika en zelfs zonder spectaculaire verrassingen als ‘verloren zoon’ onthaald en net niet ‘heilig’ verklaard. Maar ‘zalig’ was de Maestro wel. Met een eerbetoon aan zijn vrouw en een stiekeme knipoog naar zijn allergrootste fan in een anoniem hoekje op het podium.
 2. ‘The Voice’-winnares Louise nam ontslag om aan muziek te werken: “Wil binnen de maand mijn eigen single uitbrengen”
  Showbits
  9

  ‘The Voi­ce’-winnares Louise nam ontslag om aan muziek te werken: “Wil binnen de maand mijn eigen single uitbrengen”

  In december werd Louise Goedefroy gekozen als winnares van ‘The Voice Van Vlaanderen’ 2022. Nu, drie maanden later, is het opvallend stil geworden rond de zangeres. “Ik ben weldegelijk aan mijn muziekcarrière aan het werken”, vertelt ze tegen Showbits-reporter Senne. Hoe ze die carrière precies probeert uit te bouwen en welke soort muziek we van haar mogen verwachten, zie je in een nieuwe Showbits-video.
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.