Aangezien Sam Ryder tweede werd op het Songfestival, is er een goede kans dat de muziekwedstrijd volgend jaar in het Verenigd Koninkrijk wordt gevierd.
Volledig scherm
Aangezien Sam Ryder tweede werd op het Songfestival, is er een goede kans dat de muziekwedstrijd volgend jaar in het Verenigd Koninkrijk wordt gevierd. © AFP

Songfestival vindt vanwege de oorlog niet in Oekraïne plaats: gesprekken met BBC aan de gang

MuziekHet Eurovisiesongfestival heeft volgend jaar niet plaats in Oekraïne. Dat meldt de organisator. 

4 reacties

 • willy zachel

  9 maanden geleden
  Die overwinning was eigenlijk puur als protest tegen de oorlog daar ! Oekraïne bestaat waarschijnlijk niet meer tegen het volgende songfestival en zal dan een deel van Rusland zijn geworden . Logisch dat het dan plaats zal moeten hebben in het land dat de eerst volgende winnaar was
 • Lucien Switten

  9 maanden geleden
  De echte winnaar was dan ook GB. Voor de rest was het een gepoliticeerde stunt, waar de andere deelnemers, en nu - karma - de organisatie en Ukraine zelf, de dupe van zijn. Alleszins heeft de wedstrijd dit jaar een pak geloofwaardigheid verloren.
 • Dorien Thys

  9 maanden geleden
  Zonder die medelijdenstemmen voor Oekraïne zou het Verenigd Koninkrijk toch gewonnen zijn.
 • Paul De Mol

  9 maanden geleden
  Het was ook totale waanzin om dat in Oekraïne te willen organiseren. Niemand weet of de oorlog dan voorbij zal zijn, of Oekraïne nog zal bestaan, of de organiserende omroep nog zal bestaan, of er een geschikte zaal zal zijn, of het veilig zal zijn, ... Dat was een ramp in wording.
 1. Optreden in Parijs, op de radio in Duitsland: het gaat hard voor Berre. “Ik werk samen met de producer van Lewis Capaldi”
  PREMIUM
  Muziek
  3

  Optreden in Parijs, op de radio in Duitsland: het gaat hard voor Berre. “Ik werk samen met de producer van Lewis Capaldi”

  Het zijn spannende tijden voor de 22-jarige Berre Vandenbussche. De singer-songwriter speelt vrijdagavond voor de allereerste keer een eigen, volwaardig concert, in een uitverkochte AB Club. Intussen prijkt z'n derde single ‘Thrill Of It All' in de hoogste regionen van de Ultratop, gaf hij een mini-optreden in Parijs en krijgt hij airplay in Duitsland. Niet slecht voor een kerel die een jaar geleden enkel nummers zong in de kelder van z'n ouders. “Soms sturen meisjes een berichtje om me beter te leren kennen.”
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.