Shakira
Volledig scherm
Shakira © REUTERS

Shakira verkoopt volledige songcatalogus

MuziekHet lijkt een nieuwe trend in muziekland: je volledige songcatalogus (en dus alle rechten op je nummers) doorverkopen. Na Neil Young (75), Lindsey Buckingham (Fleetwood Mac, 71) en Bob Dylan (79) heeft nu ook Shakira (43) de rechten op al haar nummers doorverkocht. Dat meldt Variety. 

3 reacties

 • bob jansens

  1 jaar geleden
  Voor een oude 70-plusser is dat een goede deal als de prijs juist is; voor een 43-jarige daarentegen zijn er wel veel meer factoren die meespelen. Moet Shakira in de toekomst opletten dat ze geen plagiaat pleegt tov oude verkochte werk of niet (hergebruik van bepaalde stukken van liedjes)? Moet zij voor optredens betalen voor de (oude) liedjes die ze zingt?
 • Kristof Degros

  1 jaar geleden
  Of dit slim is weet ik niet. Het is wel direct een hele som geld ontvangen en een veel kleiner aandeel royalties in plaats van de volle pot op de royalties voor de volgende generaties. Het is zeker geen verkeerde keuze. Maar dit is net hetzelfde als een bedrijf verkopen ... nu verkopen en cashen en eventueel nog winstdeelname of hopen dat je blijft overleven als bedrijf en voor de volle winst gaan.
 • Jan Van Gent

  1 jaar geleden
  Denk dat Shakira vooral content is met de opbrengst voor de rest zal het haar wel niet veel meer kunnen schelen.