Sam Smith in de clip van 'I'm not here to make friends'.
Volledig scherm
PREMIUM
Sam Smith in de clip van 'I'm not here to make friends'. © UNIVERSAL MUSIC OPERATIONS LIMITED

Sam Smith over onzekerheden: “Elke keer als ik naar het zwembad ging, voelde ik me beschaamd”

MuziekSam Smith (30) bracht ooit de snik in de heartbreak ballad, maar op hun nieuwe plaat ‘Gloria’ staat de queer kwajongen centraal. Die vierde langspeler laat zich lezen als een coming-of-age-album, met songteksten over passie, zelfexpressie en imperfectie. Toch heeft Sam het de voorbije jaren niet altijd makkelijk gehad. Zo kreeg die heel wat kritiek op hun nieuwe videoclip, ‘I'm not here to make friends’, waarin die in heel wat weelderige kostuums te zien is. Onterecht, want een viering van wie Sam echt is, klinkt het in een interview met De Morgen. “Ik keek op naar de rolmodellen in de ‘lichaamswereld’, en voelde me in de min staan.”

1 reactie

 • Xavi Uhu

  2 maanden geleden
  Snappen we
 1. Lizzo helpt fan met huwelijksaanzoek tijdens concert: “Kan ik een f*cking ‘ja’ krijgen?”
  Celebrities

  Lizzo helpt fan met huwelijks­aan­zoek tijdens concert: “Kan ik een f*cking ‘ja’ krijgen?”

  De Amerikaans zangeres Lizzo (34) heeft tijdens haar show in Glasgow een fan geholpen. De man stond helemaal vooraan en vroeg de zangeres om hulp bij zijn huwelijksaanzoek. Zijn vriend was er niet bij, maar kon de hele show wél volgen via FaceTime. Op videobeelden is te zien dat Lizzo de telefoon even overneemt: “Ryan, Grant wil je iets vragen”, zegt ze tegen de man aan de telefoon. Daarna volgt het huwelijksaanzoek en zegt de man ‘ja’. De hele zaal juicht en viert mee met het pasverloofde koppel.
 2. Natalia werkte voor nieuw album intensief samen met Bart Peeters: “We hebben veel diepe gesprekken gehad”
  MUZIEK

  Natalia werkte voor nieuw album intensief samen met Bart Peeters: “We hebben veel diepe gesprekken gehad”

  Op 21 april komt de nieuwe plaat van Natalia uit: ‘Hallelujah to the beat’. Voor haar nieuwste deuntjes werkte de zangeres een jaar lang intensief samen met Bart Peeters. Dat maakt het duo zelf bekend in ‘De Tafel van Vier’, waar ze vertellen over het samenwerkingsproces. “Het was superleuk om met hem in de studio te duiken. Bart kwam soms zelfs in zijn jogging werken. Het was een heel huiselijke sfeer”, onthult Natalia. “Als je het weet, hoor je in de melodieën een beetje Bart Peeters", merkt gastheer Gert Verhulst op.