Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Gregory Van Gansen / Photo News

Salvatore Adamo brengt op zijn 78ste nieuw album uit: “Mijn zogenaamde verhouding met Paola ging plots heel de wereld over”

MuziekDe Vlaamse lente kleurt Siciliaans. En Salvatore Adamo (78) staat te popelen. In april wacht Antwerpen, in mei volgt Gent. Het voorbije jaar schipperde onze landgenoot tussen een glimlach om Paola en tranen om Arno, maar in aanloop naar zijn concerten is er — zelfs na 100 miljoen verkochte albums — vooral stress. “Voor het slapengaan neem ik in bed met mijn vrouw altijd mijn teksten door. Maar ’s ochtends word ik nog altijd wakker met de angst dat de zaal leeg zal zijn.”

 1. Beste vriend over het indrukwekkende parcours van Arno: “Een matras op de grond, amper meubelen. Zo is hij”
  PREMIUM
  Muziek

  Beste vriend over het indrukwek­ken­de parcours van Arno: “Een matras op de grond, amper meubelen. Zo is hij”

  Arno Hintjens (72), de tedere schelm die als geen ander de Belgische rockmuziek belichaamt. Hij mag dan erg ziek zijn, zijn levenslust en drang naar het podium houden hem staande. Dat zien zijn boezemvriend Dominique Deruddere (64) en auteur Jan Delvaux (60). “Zolang hij blijft optreden, zal hij niet sterven”, vertellen ze over hun copain. Ze blikken ook terug op zijn roemrijke carrière. “Heel even misschien, in de jaren 90, heeft hij zich laten verleiden tot het leven als rockster.”
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 1. Red Star Line: wanneer speelt welke cast en hoeveel kost het goedkoopste ticket? Alles wat je moet weten over de musical
  Musical

  Red Star Line: wanneer speelt welke cast en hoeveel kost het goedkoop­ste ticket? Alles wat je moet weten over de musical

  De grootste musical van ‘t land, en dus ook het grootste kluwen aan informatie. Musical ‘Red Star Line’ wordt bijna dagelijks in het Studio 100 pop-up theater opgevoerd door 93 mensen, waarvan de hoofdcast afwisselt. Maar wanneer ziet u Jonas Van Geel met Ianthe Tavernier aan het werk, en wanneer duiken Jelle Cleymans en Lotte Stevens het podium op? Om te parkeren betaalt u 12 euro, maar hoe geraakt u daar? En op welke dagen betaalt u het minst voor een toegangsticket? Wij ontrafelden een schip aan informatie voor u.
 2. “De foto die heel België shockeerde”: koningin Paola zwijgt in docu niet langer over haar minnaar
  PREMIUM
  Royalty

  “De foto die heel België shockeerde”: koningin Paola zwijgt in docu niet langer over haar minnaar

  “Het was een egoïstische liefde. Maar ik heb geen spijt.” Dat zegt koningin Paola (84) in de RTBF-docu ‘Côté Jardin’ over een foto uit 1970, waarop ze kortgerokt over het Sardische strand flaneert in de armen van haar toenmalige minnaar. Opvallend, want hiermee biecht ze voor het eerst publiekelijk een buitenechtelijke affaire op. “Die bewuste foto shockeerde destijds heel België.” Maar wie is die rijzige, bebaarde man?